На 14-15 февруари в Брюксел се проведе деветата среща във

...
На 14-15 февруари в Брюксел се проведе деветата среща във
Коментари Харесай

Разочарованите от Рамщайн. Въпросът с бойните самолети за Украйна засега се отлага

На 14-15 февруари в Брюксел се организира деветата среща във формата Рамщайн. Въпреки оповестените мега дарове от Запада под формата на ракети и бойна авиация, предварителните резултати от срещата са много скромни. Нито номерът на министъра на защитата Резников с непраната носна забрадка, изобразяваща съветски Су-27 вместо американски F-16, нито обещанието на министъра да обезпечи „ бистрота на доставките “, тъй че всяка страна да може да ревизира къде се намират оръжията, трансферирани в Киев, не оказа помощ.

Както се споделя, крадецът подсигурява, че няма да открадне нищо.

Както означиха английските карикатуристи, „ предварителната признателност “ на Зеленски в Лондон не се трансформира в подарък за него за Свети Валентин.

Разбира се, Резников беше заставен да каже, че е удовлетворен от резултатите от срещата, макар че съгласно него главният резултат са думите на шефа на Пентагона Лойд Остин, че Украйна е длъжна (must) да завоюва и обещания за поддръжка в контранастъплението.

Но в действителност Съединени американски щати отхвърлиха да доставят на Украйна ракети ATACMS с обхват от 300 км с аргумента, че съществува риск от дефицит на това оръжие в американската войска.

Относно самолетите шефът на Пентагона сподели: „ Днес няма никакви обявления “, Западът продължава да мисли. Въпреки че преди четири дни Съединените щати споделиха, че могат да обезпечат на Киев по-модерни самолети, по степента на стягане на войната, или най-малко да дадат зелена светлина за прехвърлянето на F-16 от други страни.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели за неактуалността на авиационните доставки. Той беше подсилен от немския си сътрудник Борис Писториус, който сподели в изявление за Tagesschau, че към този момент Противовъздушна отбрана и танковете са главната област на помощ, а въпросът за изстребителите ще бъде издигнат след 3-4 месеца.

Малко по-рано министърът на външните работи на Германия Аналена Бърбок прикани за " нерешителност " в полемиките за доставките за Украйна и сподели, че сега тематиката за вероятно прекачване на бойни самолети в Киев не стои на дневен ред.

Вицеканцлерът на Федерална република Германия, министърът на стопанската система и опазването на климата Роберт Хабек на собствен ред непосредствено се опълчи на доставката на немски изтребители на Киев: „ Не считам, че е вярно да доставяме изтребители. И освен сега, а като цяло, по принцип “.

Зеленски беше отчаян и от приятеля на Макрон, който измърмори оня ден: „ Доставките на бойни самолети не са приоритет. Сега украинската войска не се нуждае от това. При никакви условия бойните самолети не могат да бъдат доставени през идващите седмици. "

„ Украйна изиска изтребители, които нямаме на въоръжение, в тази област не можем да помогнем “, сподели испанският министър на защитата Маргарита Роблес.

Миналата седмица белгийският министър председател Александър де Кроо разгласи, че отхвърля даже да обмисля опцията да даде на Украйна своите самолети. Норвежците, до които Киев изпрати публично питане, също дават отговор, че не е толкоз просто с обявените преди F-16AM.

Матеуш Моравецки даде да се разбере, че Полша е подготвена да изпрати самолети в Украйна, само че чака решението на Вашингтон. Анджей Дуда сподели, че изпращането на аероплан F-16 в Украйна би било „ доста съществено решение “, което „ не е елементарно за взимане “, защото „ нямаме задоволително лични самолети, имаме потребност от доста повече “.

Как да не си спомним анекдотичното изявление на министър-председателя на Естония: в случай че имахме бойни самолети, щяхме да дадем всичките на Украйна...

По-рано ръководителят на Министерството на защитата на Обединеното кралство Бен Уолъс съобщи, че Обединеното кралство няма да трансферира изтребители на Украйна в близко бъдеще. „ Не става въпрос единствено за преместване на самолети до границата “, сподели Уолъс.

Известно е също, че изказванията на Зеленски за авиацията са ядосали английски чиновник, който извикал жестоко: „ Нямаме шибани самолети за изпращане. “

А Mail on Sunday реагира с подигравка на оценката за размера на военната помощ, която Англия може да даде на Украйна. В карикатурата войнственият Борис Джонсън споделя: „ Дайте на Зеленски всичките ни самолети “, до момента в който военните дават отговор: „ Какво! И двата ли?! "

Като триумф от авиационната милостиня към този момент може да се уточни единствено обещанието за прехвърлянето на 11 словашки МиГ-29, както и образованието на украински водачи във Англия на Typhoon. За доставки на Тайфуни обаче още кардинално не може да се приказва.

Събралите се във формата Рамщайн приказваха и за танкове, с които, както се оказа, също не всичко е по този начин, както желае Киев. Ръководителят на Пентагона назова страните, които могат да доставят Leopards, само че не посочи в какви количества и в какви периоди могат да бъдат доставени танковете.

На 15 февруари Die Welt съобщи: „ Правителствата на Холандия и Дания оповестиха, че нито една страна няма да достави Leopard 2. Използвани са в германско-холандския батальон... само че те не са налични за Украйна.

Така че танковете, като пилетата, би трябвало да се броят през есента. Да не приказваме за бойните самолети.

Не бива обаче да се надценява смисъла на днешния отвод на Запада. Западът продължава своята война и я води с украинците.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР