На 13 септември 2022 г. на среща със симпатизанти и

...
На 13 септември 2022 г. на среща със симпатизанти и
Коментари Харесай

Мая Манолова: Благодарение на наш сигнал решението на КЕВР за увеличението на водата с 60% в Бургас ще падне в съда - Политика

На 13 септември 2022 година на среща със симпатизанти и медии в Бургас, водачът на " Изправи се, България " Мая Манолова показа лидера на листата на партията в региона – Добромира Полименова, представител на майките от " Системата ни убива " – гражданска квота в листите на " Изправи се, България ".

„ Повече от 10 години системата не просто не оказва помощ, а работи против тези борбени дами " – съобщи Манолова.

Тя акцентира, че хората в листите на " Изправи се, България " са мощни персони с ясни дела.

На срещата бе показан избавителният проект на групировката формиран от пет основни детайла, които ще дадат опция на българските жители и на дребния бизнес да преминат през тежката зима.

На първо място от " Изправи се, България " желаеха таван на цените на 8 съществени хранителни артикули от дребната потребителска кошница, което ще даде опция на хората да не гладуват през зимата.

Фиксиране на цената на бензина и дизела на 2.50 лв. с решение на Народното събрание. От групировката към този момент са изразили мнение и по какъв начин това може да се случи. Мая Манолово акцентира, че затова първата от акциите в акцията " АнтиСпекула " на " Изправи се, България " беше пред рафинерията на Лукойл Нефтохим в Камено и в Росенец и е осветена цялата скица на частната компания каквато е Литаско, по която, съгласно Манолова, се печелят спекулативно над 3 милиарда лв. на гърба на българските жители.

„ Заради скъпия бензин и дизел инфлацията се покачва и нарастват всички артикули ", добави още Манолова.

Кампанията „ Не плащай " е основна за Политическа партия " Изправи се, България " като се обгръщат сметките за вода, ток и парно, за задълженията към колекторски компании и бързи заеми. Г-жа Манолова разясни, че с тази акция се приканват столичани да не заплащат парно до 14 септември, тъй като измамата с 20 % Данък добавена стойност вместо 9 % е в прорез с интереса на хората. Топлофикация Бургас няма този проблем, тъй като сметките се заплащат ежемесечно.

Акцент в срещата в Бургас бе казусът с фрапантното повишаване на цената на водата, в размер на 60 %, което е най-голямото покачване на цена на вода и е пряк удар както по популацията, по този начин и по бизнеса, изключително в региона на туризма. Подписката и гражданското неодобрение проведени от Мая Манолова пред ВиК Бургас доведоха до митинг пред апелативния съд от страна на Софийска градска прокуратура, като сега има действителни шансове решението на КЕВР най-вероятно да бъде анулирано от съда.

Манолова обърна внимание, че за високите сметки на водата, грях към хората имат както кмета на град Бургас и кметовете на обитаеми места в региона, а по този начин също и регионалната администрация, които не са упражнили в задоволителна сметка напън, с цел да защитят интереса на хората.

Друга значима тенденция в избавителния проект е обвързвана с дълговото иго – от групировката са подготвени със закона за частния банкрут, за колекторските компании, за ограничение на свръхправомощията на банките, на бързите заеми.

Една от точките от избавителния проект на " Изправи се, България " е повишението на приходите. Увеличаване на минималната работна заплата на 1260 лева, колкото е издръжката на живота, както и преизчисляване на пенсиите по отношение на застрахователен приход от 2021 година С образци бе обусловена невъзможността хората да живеят обикновено със 710 лева при инфлация над 17 %, която е два пъти по-висока от европейската и инфлация на питателните артикули с 50%.

„ Като се платят налози и осигуровки средствата за хората остават под 540 лева Това демонстрира, че множеството българи са работещи небогати. Ние сме равни в цените на храните, на тока, на парното, на бензина, на дизела с европейците, само че не сме равни в приходите. Това е, което ще променим ", добави още водачът на " Изправи се, България ".

Бе показана и обществената стратегия на " Изправи се, България ", с акцент към потребностите на независимо отглеждащите децата си родители, т.е. хората, които в изискванията на рецесия отглеждат децата си с една заплата. В тази стратегия са включени ваучери за детегледачи, ваучери за поправки и поддръжка за децата, безвъзмездни учебници, тласъци за работещите родители при раждане на първо, второ и трето дете в размер на 10 хиляди лева

Водачът на листата в гр. Бургас, авд. Добромира Полименова, представител на " Системата ни убива ", описа и за своята персонална идея ориентирана към фамилиите с заболели деца, деца със специфични потребности, както и инвалидите. Тя изрази убеденост, че точно хората, които не са получили поддръжка от системата, даже са били изхвърлени от нея би трябвало да влязат в Народното събрание, с цел да подобрят живота на елементарните хора.

Мая Манолова изрази убеденост, че на идните избори хората ще гласоподават потребно, ще гласоподават за дребните партии, които са покрай тях самите и до проблемите им.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР