На 13 септември 2018 г. /четвъртък/ от 10:30 ч. на

...
На 13 септември 2018 г. /четвъртък/ от 10:30 ч. на
Коментари Харесай

Пожарникари и БЧК демонстрират как се спасяват хора при бедствия и аварии

На 13 септември 2018 година /четвъртък/ от 10:30 ч. на полигона на ГДПБЗН – Монтана, екипи за дейности при бедствия и рецесии на Българския Червен кръст и на Единната избавителна система на България ще показват реакция при по едно и също време зародили произшествия на разнообразни местоположения и избавяне на голям брой потърпевши.

Национално учение  за над 150 души от доброволните екипи на БЧК за деяние при бедствия и рецесии се провежда  от 10 до 14 септември 2018 година в Монтана. Обучението и подготвителните занятия са част от европейския проект MERCI за възстановяване на реакцията при произшествия на голям брой местоположения, финансиран от Европейската комисия и изпълняван в партньорство с Френски, Испански, Италиански, Португалски Червен кръст и МФЧК/ЧП.

Доброволните екипи за реакция при бедствия, повреди и рецесии (ДЕРБАК) на БЧК минават годишно подготвителни учения за повишение на потенциала и готовността за незабавна и съответна реакция по оказване на помощ на потърпевши в бедствена/кризисна обстановка. Усъвършенства се взаимоотношението както сред другите екипи на БЧК, по този начин и с другите виновни институции.

Всяка година Националното учебно-тренировъчно обучение се организира на територията на друга регионална организация на БЧК, с общителното домакинство на локалната власт и сътрудници.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР