На 13 май Парламентарната група на Има такъв народ“ и

...
На 13 май Парламентарната група на Има такъв народ“ и
Коментари Харесай

Има такъв народ от Благоевград: Позицията на България за Северна Македония е една!

На 13 май Парламентарната група на „ ИТН “ и министърът на външните работи – Теодора Генчовска, се срещнаха с жители и симпатизанти в Благоевград.

По горещата тематика Северна Македония – министър Генчовска съобщи в отговор на многочислените въпроси, че „ Има контракт за добросъседство и той би трябвало да се съблюдава. „ Езикът на омразата “ би трябвало да бъде отстранен “.

По време на полемиката беше изразено и мнението, че настояването на българската страна е включването на българите, като етническа общественост, в преамбюла на главния закон на РСМ.

Облекчаване на разпоредбите за осъществяване на референдуми и промени в Закона за директното присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление, тази самодейност на парламентарната група на Има Такъв Народ беше показана от Станислав Балабанов по време на срещата. Балабанов, който е ръководителят на Комисията за взаимоотношение с гражданското общество – напомни, че „ ИТН “ е основана поради Референдума от 2016-а година, иницииран от „ Шоуто на Слави “ и сподели още: „ Освен да бъде сполучливо проведен, един референдум би трябвало да бъде и сполучливо осъществен и приключен. Краткосрочните парламенти и политическите борби забавиха внасянето на този законопроект, ние имаме подготвен закон и ще настояваме за неговото приемане след необятна полемика “.

Други оферти, които ще бъдат импортирани още веднъж от “Има подобен народ ” са:

– промени в Закона за политическите партии, с който още веднъж ще се опитат да осъществят концепцията си за партийна дотация от 1 лева на действителен глас;

– анулация на “безвъзмездното прилагане на парцели ” от партиите.

Поставените въпроси за децентрализацията на общините, справяне с енергийната рецесия, ПВУ, автомагистрала Струма, осъществяване на огромните железопътни планове и справяне с мигрантската и бежанска рецесия бяха акцентите на срещата.
Тошко Йорданов ръководител на ПГ на Има Такъв Народ отговори, че „ Енергийната рецесия е нещо отвън нас, нещо, което никой не можеше да допусна.
Благодарение на Министерството на енергетиката и министър Николов цената на тока не е три пъти по-висока. “
Йорданов уточни, че „ Бодряшки изказвания с политически резултат по какъв начин от Съединени американски щати идва на ниска цена газ не са потребни. Истината е, че преди няколко часа е подписан първият контракт, както и това, че ГЕРБ са отказали доставката на азерски газ на цени два-три пъти по-ниски от съветския. “ Проблем с газа няма за няколко месеца напред, добави Йорданов и напомни, че ГЕРБ 8 години не са построили газовата връзка и са довели страната до там, че да нямаме други източници на сила. Изграждането на автомагистрала „ Струма “ е забавено от „ зелени рекетьори “, има концепция да бъде изместено трасето – концепцията е на Екоминистерството. Това ще оскъпи плана и има възможност да изгубим парите. Има Такъв Народ е срещу това предложение.

Тошко Йорданов съобщи „ Има пари, има планове, има позволения, има екотерористи “. „ Планът за възобновяване “ не е минал през Народното събрание, не е минавал през съдружен съвет, проектът (в този му вид) е решение на Продължаваме промяната – продължи Йорданов в отговор на въпрос за ПВУ.

Проблемите във висшето обучение, чадър върху ректора на ЮЗУ в Благоевград от министерството на образованието, изменени образователни проекти за премахване от работа на преподаватели, образование в университета на британски език от преподаватели, които не владеят езика, упражненията на студентите се водаят от докторанти /студенти/, липса на студенти по водещи специалности – това бяха единствено част от въпросите сложени в бранш обучение.
Пламен Николов, член на комисията по обучение в 47-то Народно събрание, показа предложенията на Има Такъв Народ за промени в закона и Кодекса на труда в посока превъзмогване на тези дългогодишни промени.

Златомира Мострова отговори на въпросите за железопътните планове засягащи област Благоевград, като съобщи „ Нямаме положителни вести за вас в региона на железопътната съгласуваност и нови планове, които да се отнасят до област Благоевград все още. “

„ Ние, които живеем в Община Петрич, сме под иго! Търсим вашата поддръжка! “ – обявиха поданици на общината, които желаеха Виктория Василева (депутат от област Благоевград) да помогне на локалните хора в битката им против беззаконията на кмета и администрацията.

„ Ангажирана съм с този проблем и няма да го оставя по този начин “, увери Василева участниците в срещата. Виктория Василева срещна участниците в срещата с всички планове, които Министерство на регионалното развитие ще осъществя като ремонт на пътища до края на годината на територията на област Благоевград.

200 индивида са командировани на границата, съобщи проф. Радулов по отношение на мигрантският напън и бежанската рецесия. „ Границата ни е решето. Силите не стигат. Защитното оборудване доближи 400 милиона с всички поправки и не е дейно. “
По мотив украинските бежанци, Радулов добави че, „ Младите мъже, които идват с първокласни коли от Украйна, не би трябвало да са тук, тъй като им е неразрешено да напущат страната си. Това потвърждава, че има канали за трафик и се надявам службите да работят по този проблем “.
В ДАНС има отвращение да се работи, там нищо не е пипнато и в службата има непросветеност “ – сподели още Николай Радулов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР