На 13 март германската полиция проведе мащабна акция срещу рокерската

...
На 13 март германската полиция проведе мащабна акция срещу рокерската
Коментари Харесай

Може ли Германия да спре новите османци?

На 13 март немската полиция организира огромна акция против рокерската тайфа "Osmanen Germania ". В интервенцията участваха и специфични елементи, защото членовете на бандата, огромна част от които са турци, са считани за рискови. В рамките на акцията бяха претърсени общо 60 обекта в провинциите Северен Рейн-Вестфалия, Хесен и Баден-Вюртемберг. Целта беше да се открие информация за организационната конструкция на бандата, както и доказателствен материал за закононарушения, осъществявани от нейни членове.

Германия афишира война на "новите османци "

Рокерската тайфа е учредена през 2015 в Хесен, а един от основателите ѝ е бил член на "Hells Angels ". От известно време насам "новите османци ", както са наричани членовете на бандата, са под наблюдаване от страна на немските служби за сигурност - изключително откакто разшириха нападателно сферата си на въздействие. Те постоянно влизат в спорове с други рокерски банди, конфликтите са завършвали и с ранени. Експерти по сигурността допускат, че "османските рокери " в Германия са към 300 души. Самата рокерска тайфа обаче споделя, че единствено в Германия има 2500 членове, а общият им брой по света е 3500. Твърди се, че групировката е построила свои структури и в Турция, Австрия, Швейцария и Швеция.

С полицейската акция, при която бяха иззети оръжия, опиати, флашки, компютри и други осведомителни носители, Германия явно афишира война на рокерите. На 26 март водещи членове на "Osmanen Germania " ще се изправят пред съда в Щутгарт. Осем от рокерите ще дават отговор по обвинявания за изнудване, опит за ликвидиране, принуждаване към проституция и сводничество. В рамките на следствията обаче изплува и политическа диря: сега Криминалната работа на Баден-Вюртемберг изследва аргументите за спора сред турски и кюрдски рокери. "Новите османци " са считани за представители на радикалния турски шовинизъм и точно това ги разграничава от останалите немски рокерски сдружения.

Връзка с политиката?

"Беше стартирано следствие за това дали "Osmanen Germania " получават политически упътвания от чужбина ", разгласи на конференция шефът на полицията в Баден-Вюртемберг Клаус Цивай. Конкретно става дума за контакти сред "османските рокери " и Съюза Европейско-турски демократи (UETD), който минава за неофициалната интернационална организация на ръководещата консервативна Партия на справедливостта и развиването (ПСР) на президента Реджеп Ердоган.

Вътрешното министерство на Северен Рейн-Вестфалия споделя същите съмнения. Нейната комисията по вътрешни работи твърди в един документ, с който Дъждовни води разполага, че "османските рокери са се позиционирали политически ". В него се споделя още, че членовете на бандата споделят в интернет турско-националистически и частично дясноекстремистки възгледи, както и че водещи рокери поддържат контакт с представители на ПСР и на турското правораздаване.

Финансиране от Турция?

В изявление за немската телевизия ZDF, шефът на вътрешното разузнаване на Северен Рейн-Вестфалия Буркхард Фрайер сподели, че при демонстрации в поддръжка на турското държавно управление, провеждани в Германия, османските рокери са нещо като пазители. Още по-тежки са упреците на вътрешния министър на провинцията Херберт Ройл. В локалния парламент той приказва за интензивности на рокерската тайфа, които били ориентирани против ПКК, турски леви екстремисти и придвижването "Гюлен " и били утвърдени от турските управляващи като "антитерористични акции ".

"Ще превземем цялата страна "

"Osmanen Germania " настояват, че не знаят нищо - макар всичките упреци и събрани доказателства. И въпреки че - сходно на членовете на "Hells Angels " или "Bandidos "- "османските рокери " носят кожени елеци с емблеми на районните си клубове и имат йерархическа конструкция, те се показват на открито като "боксов клуб, който се грижи за младежите ". Затова и в името на клуба им се съдържа съкращението BC (Box Club). Според специалисти и чиновници на тайните служби обаче, "Osmanen Germania BC " е нещо друго: незаконна формация с членове от задграничен генезис, изместващи от ден на ден старите немски рокери от сцената.

В интернет "османците " се показват войнствено и уверени в успеха си. Едно видео на рокерската тайфа, оповестено в Ютюб, демонстрира облечени в черно видове, наподобяващи на културисти, които са тъкмо толкоз необятни, колкото и високи, насочващи оръжия към камерата. На фона на тежкия темп се чува един бездънен глас, който повтаря "Ние ще превземем цялата страна ". В музикалния клип се споделя още, че безстрашните бойци ще се борят до последната капка кръв, и че за братята си са подготвени да умрат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР