На 13 август (събота) от 11.30 ч. от ВМРО организират

...
На 13 август (събота) от 11.30 ч. от ВМРО организират
Коментари Харесай

От ВМРО готвят протест срещу високите цени на газа, бензина и дизела

На 13 август (събота) от 11.30 ч. от Вътрешна македонска революционна организация провеждат митинг пред централния офис на " Лукойл-Нефтохим " в София на бул. " Тодор Александров " № 42. От партията ще изразят недоволството си от високите цени на газа, бензина и дизела у нас. Според тях горивата са нереално повишена с 1 лева

" От месеци слушаме какъв брой нездравословен за България е евтиният съветски газ. Даже станахме очевидци на митинги в отбрана на основаната неуместна обстановка от кабинета на Кирил Петков и " Продължаваме промяната " – същият съветски газ, който не желаеме, да ни се продава сега на по-високи цени посредством медиатор. Никой обаче от някогашните ръководещи не откри храброст да се изправи против една очевидна и нагла кражба, която " Лукойл " прави всекидневно от всяко българско домакинство. Цената на бензина и нафтата са действително с 1 лев по-ниски от актуалните продажни цени по бензиностанциите. " Лукойл " обаче употребява швейцарски медиатор за доставката на съветския петрол, който взима по 30 $ на барел комисионна. Ето това са парите, които оскъпяват с 1 лев на литър горивата у нас ", пишат от Вътрешна македонска революционна организация.

Протестът им е предизвикан от дейностите и бездействията на кабинета Петков. " Ние питаме за какво Политическа партия разрешиха Русия да печели от българските жители по 2 милиарда евро повече, в сравнение с би следвало, в случай че бяха предиздвикали управлението на " Лукойл " да отстрани медиатора и да продава горивата на пазарен принцип? " Лукойл " ни ограбват, а " Промяната " ни залъгва с 25 стотинки на литър от нашите пари, от нашия бюджет. Петков и Василев не застанаха пред управлението на " Лукойл " и не споделиха – махнете медиатора. Махнете тези 2 милиарда, които ни начислявате – това левче на всеки литър ".

" Колко още ни крадат в случай, че България извоюва двугодишно отсрочване на европейския мораториум за импорт на съветски петрол, с цел да могат техните рафинерии да работят с него. Защо " Лукойл " даже освен това състояние не продава бензина и дизела на пазарни цени, а ни товари с надценка от медиатор ". Това ще попитат представителите на Вътрешна македонска революционна организация пред централата на " Лукойл ".

От Вътрешна македонска революционна организация упорстват " Лукойл " да стартира да продава на по-ниски цени на българския пазар или българското държавно управление да отдръпна настояването си за дерогация на вноса на съветски петрол. Още повече, че " Лукойл " употребява и доста други нефтени залежи отвън Русия – като да вземем за пример това в Ирак и може да размени съветския петрол с иракски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР