На 12 ноември от 18,30 ч. ще бъде представена книгата

...
На 12 ноември от 18,30 ч. ще бъде представена книгата
Коментари Харесай

Премиера на книгата ”Православната геополитика на Русия” събира експерти и читатели

На 12 ноември от 18,30 ч. ще бъде показана книгата на доктор Искрен Иванов ”Православната геополитика на Русия ”. Събитието ще се състои в Нова конферентна зала (Огледалната зала) в Ректората на Софийския университет ”Свети Климент Охридски ”.
Геополитиката е изкуство. Историята демонстрира, че стремежът към доминация в интернационалните връзки се състои точно в това: да владееш геополитическото изкуство с целия инструментариум към него.

Книгата показва систематизирани резултати от проучване върху съветската православна (евразийска) геополитика, чиято цел е да проправи пътя на Москва към " близката чужбина ", а оттова - към по-глобален ангажимент на международната сцена.

Д-р Искрен Иванов е основен помощник в катедра " Политология " на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Специализирал е национална сигурност и интернационалните връзки в Принстънския и в Йейлския университет, в Университета на Делауеър, както и във Военната академия на Съединени американски щати " Уест Пойнт ".

Лектор е в редица задгранични университети, измежду които университетът в Гранада, Католическият университет в Лил и Сорбоната в Париж. Научните му ползи са в региона на конфликтологията и интернационалната сигурност.

В представянето ще вземат участие специалисти от страната и чужбина, след което ще се състои полемика.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР