На 12 декември, понеделник, от 10.30 часа на „Дондуков“ 2

...
На 12 декември, понеделник, от 10.30 часа на „Дондуков“ 2
Коментари Харесай

Проф. Габровски отива с мандата при президента в понеделник

На 12 декември, понеделник, от 10.30 часа на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще одобри претендента за министър-председател Николай Габровски, посочен от най-голямата по бройка в 48-ото Народно заседание парламентарна група на ГЕРБ-СДС, на който според конституционната процедура връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент.

Кандидат-премиерът проф. Николай Габровски еднолично избирал министри в проектокабинета си. Това е било и първичното му изискване и този избор не е съветван с Бойко Борисов. Това разкри през вчерашния ден, професор Николай Габровски пред Българска национална телевизия.

Президентът връчи мандата на проф. медика и изрази упованието си да предложи състав на Министерски съвет, който да отговори на високите публични упования за непоклатимост, експертност и отговорност.

" Ще положа всички старания да предложа кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене, от борбата и по-близо до експертното, до професионализма, с цел да може България по-лесно да мине през този исторически миг, в който се намира ", разгласи претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС Николай Габровски, откакто взе мандата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР