На 12 април Медицинският университет – Варна посрещна кандидат-студенти, родители

...
На 12 април Медицинският университет – Варна посрещна кандидат-студенти, родители
Коментари Харесай

Кандидат-студенти от Бразилия с интерес от МУ-Варна

На 12 април Медицинският университет – Варна посрещна кандидат-студенти, родители и посетители на обичайните Дни на отворените порти. Посетители от Германия, Англия, Бразилия и България имаха опция да се срещнат с необятния свят на здравната просвета в най-модерния и високотехнологичен медицински университет у нас.

На кандидат-студентите бяха показани специалностите и образователните стратегии във факултетите по Медицина, Дентална медицина и Фармация.

Експертите от отдел " Учебен “ и сегашни студенти на МУ-Варна разведоха посетителите в  Университета и неговите зали и отговаряха на въпросите на кандидат-студентите. Те имаха опция да усетят атмосферата на университетския живот и споделиха, че за тях е било доста потребно да беседват със студенти, преподаватели и някогашни ученици на Университета.

Присъстващите получиха информация за предлаганите специалности и за процедурата по кандидатстване, разгледаха симулаторите, употребявани за образование на студентите, залите по 3D анатомия и микроскопските зали на Катедрата по анатомия, музейната колекция, както и посетиха обновената университетска библиотека.

Чуждестранните кандидат-студенти участваха на извършения по практическа подготовка по химия, биология, молекулярна медицина и нутригеномика и имаха опция да видят разнообразни химични опити, атрактивни лабораторни опити, микроскопски и макроскопски наблюдения, демонстрации онлайн с високотехнологична инсталация. Пред тях бяха показани опциите на " виртуална класна стая ". Бяха им показани също образователната платформа Blackboard и симулационния програмен продукт за физиологични опити и проучвания.

В една от аудиториите на Университета бе ситуиран и ултразвуков симулатор Vimedix и виртуална маса Body Interact, където, под управлението на лекари-специалисти, посетителите видяха по какъв начин се работи в действителни условия с ехокардиограф и с платформата за виртуални симулации с пациенти.

Кандидат-студентите посетиха и главната база за клинично образование Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване " Св. Марина “ - Варна като се срещнаха със актуалното съоръжение там и действителните условия за на практика занятия за оказване на съвременна здравна грижа.

На 13 април претендентите поставиха приемни изпити по биология, химия и изпит за притежаване на британски език.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР