На 12.05.2022 година Българската агенция за кредитен рейтинг /БАКР/ потвърди

...
На 12.05.2022 година Българската агенция за кредитен рейтинг /БАКР/ потвърди
Коментари Харесай

БАКР: Община Варна запазва стабилен кредитен рейтинг  

На 12.05.2022 година Българската организация за кредитен рейтинг /БАКР/ удостовери още веднъж кредитния рейтинг на Варна: дълготраен - /ВВВ/ вероятност: постоянна, кратковременен - /А-3/ вероятност: постоянна.  

Членовете на Рейтинговия комитет са разгледали финансовото положение на община Варна за 2021 година, с акцент върху позитивното развиване на приходната част на бюджета, демонстриращо известно възобновяване след пика в развиването на коронавирус рецесията през 2020 г.  

" През 2021 година Община Варна регистрира лични доходи в размер на 177 796 000 лева, което съставлява забележителен годишен растеж от 21.7%, а значително и в позитивна посока е и изменението по отношение на 2019 година (16.8%). Повишението е по линия както на данъчните, по този начин и на неданъчните доходи ", написа в мнението на БАКР. Отбелязано е още съответното ръководство на дълга съгласно стадиите на осъществяване на стартираните и идни капиталови планове, както и неналичието на просрочени отговорности за поредна година.

Община Варна ще продължи устойчивото си развиване с поддържане на доста положително финансово показване при сдържан размер на поетия дълг, безапелационни са специалистите. Доколкото рейтингът на общината е стеснен от рейтинга на Република България, позитивно въздействие върху него би могло да окаже вероятно покачване на държавния рейтинг.

БАКР е третата пълноправна рейтингова организация в Европейски Съюз, записана според правилник на Европейския парламент и на Съвета на Европа. Присъдените от нея рейтинги важат в целия Европейски Съюз и са напълно равнопоставени с тези на останалите организации, приети от Европейския орган за скъпи бумаги и пазари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР