На 11-ти април, от 17:30ч. в Художествена галерия Владимир Димитров

...
На 11-ти април, от 17:30ч. в Художествена галерия Владимир Димитров
Коментари Харесай

Изложба живопис на Богомол Благоев в Кюстендил

На 11-ти април, от 17:30ч. в Художествена изложба " Владимир Димитров - Майстора " ще се открие галерия живопис на Богомил Благоев.
Богомил Благоев е роден през 1943 година в с. Копаница, Радомирско. Завършил е Института за учители по изобразително изкуство в Кюстендил. Работи като учител по изобразително изкуство в профилирано учебно заведение по изкуствата в Перник – СОУ „ Климент Охридски “. Негови възпитаници са измежду водещите художници в Перник.
Картините в изложбата във връзка неговата 75-годишнина са рисувани в последните пет години, в които художникът се е посветил напълно на рисуването. „ То е като всяка друга работа – сядаш и по този начин часове наред. Колкото повече работиш, толкоз повече са идеите… Моето изразно кредо са точките. “ Техниката му е близка до поантилизма, само че е обогатена с цветни петна, които задават главния цвят. Този цвят повлиява оптическото разбъркване на цветовете на точките, нанесени върху него.

Богомил Благоев е член на Съюза на българските художници, секция „ Живопис “. Член е на сдружението на кюстендилските художници и на групата на художниците в Перник. Живописта, която прави, е маслена, акварел и пастел.
Участва в интернационалните биеналета на живописта в Палма де Майорка и в Истанбул. Участва и в няколко интернационалните пленера – Кюстендил 2003 година, Рударци (Пернишка област) 2009 и 2012 година, пленера „ Германея “ в Сапарева баня. Многобройни са участията му в ОХИ, Национални изложения на учителите художници, Зонална галерия „ Струма “ и други Има 10 независими изложения. Първата е през 1989 година През октомври 2003 година показва ретроспективна галерия в София, Перник и Кюстендил.
Негови картини са притежавани в частни сбирки и галерии в страната и в чужбина – Палма де Майорка, Истанбул, Велико Търново, Кюстендил, Златарица, Перник, Видин, Радомир, Министерство на просветата, Министерство на стопанската система и други
От 2000 година стартира да работи по основаването на декори за кино продукции, съобщи сътрудник от града за Actualno.com.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР