На 11 декември (вторник) от 18:30 ч. Националният дворец на

...
На 11 декември (вторник) от 18:30 ч. Националният дворец на
Коментари Харесай

НДК представя изложбата `Съвременно българско изкуство`

На 11 декември (вторник) от 18:30 ч. Националният замък на културата ще показа изложбата „ Съвременно българско изкуство ” в артгалерия НДК.

На откриването гостите ще могат да чуят осъществяване от виртуоза Теодосий Спасов, а самата галерия ще открие изкуствоведът и учител в Националната художествена академия – проф. Чавдар Попов.

Експозицията показва някои от най-новите творби на 22-ма добре познати на ценителите художници, измежду които: Десислава Минчева, Ивайло Мирчев, Донка Павлова, Станислав Памукчиев – живопис; Онник Каранфилян, Васил Колев – графика; Крум Дамянов, Георги Чапкънов, Емил Попов, Хари Арабян - статуя и други

„ Изложбата демонстрира една изискана камерна сбирка от художествени творби на модерни български създатели, които са измежду най-изявените и измежду най-активните в полето на настоящата художествена сцена. Тя няма претенцията да показва избрани посоки, стилови насоки или тематични желания, разчитайки на обстоятелството, че пластичните изкуства през днешния ден мъчно могат да бъдат подведени под един общ знаменател. При все това изборът се концентрира в границите на обичайните типове като живопис, графика и статуя с концепцията, че тези устойчиви артистични форми са в положение да допрян страстите и усещанията освен на експертите, само че и на по-широката аудитория ”, споделя Чавдар Попов.

Посетителите ще имат опция да видят изложбата до 21 декември тази година, като достъпът до нея ще бъде през външния вход на артгалерията на НДК, ситуиран отляво на Литературен клуб „ Перото ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР