На 10 януари на територията на с. Глава, община Червен

...
На 10 януари на територията на с. Глава, община Червен
Коментари Харесай

ГДБОП работи по неутрализиране на престъпна група, набирала българи да просят в Швеция

На 10 януари на територията на с. Глава, община Червен Бряг, е почнала интернационална профилирана полицейска интервенция.

В сходство с одобрен проект, чиновници на ГДБОП са направили процесуално-следствени дейности по следствено дело по разказа на Окръжната прокуратура в Плевен.

Делото е формирано след постъпила оперативна информация за група, организираща и извършваща незаконна активност, обвързвана с набиране, превозване и следваща употреба на български жители посредством насила да просят на територията на Кралство Швеция, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Установено е, че проведената незаконна група се състои от шестима души, всеки от които извършва строго избрани задания. Основните участници се намират на територията на Кралство Швеция.



В хода на интервенцията, под управлението на Окръжна прокуратура - Плевен и Окръжен следствен отдел към ОП-Плевен, са осъществени процесуално следствени дейности – претършуване и изземване на адрес в с. Глава.



Намерени и конфискувани са 6 мобилни телефона, 4 СИМ карти, описи с отразени парични суми, бележници, съдържащи данни за регистрирани парични суми от жертвите на трафика, както и други документи, свързани с незаконната активност.

Задържана е 57-годишна жена за период до 24 часа. 

Работата по случая продължава.

Предстои правене на европейски заповеди за арест на останалите участници в групата.

Действията не престават взаимно с шведските управляващи.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР