На 10 и 11 септември ще се състои премиерата на

...
На 10 и 11 септември ще се състои премиерата на
Коментари Харесай

Театрална формация „Сенджу“ представя „Иссън Боши“

На 10 и 11 септември ще се състои премиерата на новия театър на Театрална групировка „ Сенджу " - „ Иссън Боши " (японският Малечко-Палечко). Спектакълът е българо-японска колаборация, с доста внимание към детайла и японската просвета. Зрителите могат да се насладят на ръчно направени кукли „ Такеда ", както и марионетки-гиганти, спектакъл на сенките, авторска музика (Мария Михайлова) и стихове (Мария Донева).
Иссън Боши е толкоз дребен - колкото оризово зрънце! Но все пак е интелигентен и самоуверен. Може да чете и написа, а също така учи за самурай. С помощта на купа, игла и една очарователна риба кои, Слънчевото момче стига до огромния град Киото! Там той съумява да си откри работа, среща красивата госпожица Ханако и се изправя против страшното страшилище Они. Вълнуваща и магична, историята ни учи, че:
„ Целият свят е по този начин спретнат!
Аз ти оказвам помощ - ти на следващия ден на мен! "



Театрална групировката „ Сенджу " е основана през 2018 година с премиерата на спектакъла „ Дъщерята на самурая ". Мисията ѝ е да пази традициите на спектакъл „ Такеда " и да ги показва пред необятната аудитория в България и по света. Ментор на групировката и част от екипа е Сенджу Такеда - последният представител на спектакъл „ Такеда " в Япония и единственият правоприемник на тази марионетна традиция в света.
Премиерите на „ Иссън Боши " ще се състоят в Кино-театър „ Освобождение " от 19.30ч. на 10.09.2021 (петък) и 11.09.2021 (събота). Билети може да се купят от уеб страницата на BILET.BG, както и на място в дните на представленията.
Проектът се осъществя с поддръжката на Министерство на културата и Столична стратегия „ Култура ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР