На 1 юли започва рехабилитацията на най-важната градска пътна артерия

...
На 1 юли започва рехабилитацията на най-важната градска пътна артерия
Коментари Харесай

Общ проект ще подобри пътната инфраструктура в Русе и Гюргево

На 1 юли стартира рехабилитацията на най-важната градска пътна артерия от изток на запад в Русе - бул. „ Липник “, от кръговото  кръстовище при бул. „ Цар Освободител “ до кръговото кръстовище при КАТ.  Ремонтните действия ще бъдат извършени по план „ Добре развита транспортна система в Еврорегион Русе – Гюргево за по-добра съгласуваност с TEN-T мрежата “, финансиран по Програма „ Интеррег Румъния-България 2014-2020 година “ Партньори по плана са общините Гюргево и Русе.
Проектът, който е с дълготрайност 30 месеца, цели по-добро свързване на двата общински центъра с мрежата TEN-T посредством дейности, които водят до рационализация на пътната инфраструктура в горепосочените градове. В българския сектор това ще бъде реализирано чрез рехабилитация на пътната настилка и тротоарите на булевард “Липник ” в неговата целокупност (4300 м), като ще бъдат положени нови пътни маркировки и отвесна сигнализация.
Припомняме, че с поддръжката на Министерството на районното развиване и благоустройството, ще се реши и казусът с отводняването на ЖП прелеза на бул. „ Липник “ в сектора от ул. „ Дебър “ до ул. „ Мъглиж “. В тази връзка, от 01.07.2019 година до привършване на строителните действия, се затваря за придвижване на МПС южното платно на бул. „ Липник “, а по северното ще се движат единствено рейсове в сектора от ул. „ Дебър “ до кръстовището с ул. „ Никола Петков “ и ул. „ Чипровци “. За цялата дължина на булеварда Община Русе е осигурила средства за напълно ново улично осветяване.
В община Гюргево ще бъде рехабилитирана 6662 м инфраструктура. Дейностите включват още правене на съвместна тактика за усъвършенстване на транспортните условия в трансграничния район, както и развиване на съвместна система за наблюдаване на трафика. Общата стойност на плана за двата колегата е над 15 300 000 лева, като финансовите средства в бюджета на община Русе са в размер на близо 6 300 000 лева 85% от тях са безплатна финансова помощ в границите на Европейския фонд за районно развиване, 13% - съфинансиране от държавния бюджет и 2% - личен принос на бенефициента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР