На 1 юли 2011 г., в изпълнение на заповед на

...
На 1 юли 2011 г., в изпълнение на заповед на
Коментари Харесай

Навършиха се 10 години от създаването на Морския оперативен център

 На 1 юли 2011 година, в осъществяване на заповед на министъра на защитата, с гала по тържествено повдигане на националното знаме, е открит Морският действен център на Военноморските сили.

На същата дата е открита " Брегова радиолокационна система за надзор на корабоплаването и защита на морската граница - ЕКРАН ", която през идната година е призната на въоръжение.

Още от основаването си центърът взе участие интензивно в информационното и осведомително обезпечаване на процеса по ръководство, управление и надзор на силите и средствата от Военноморски сили при присъединяване им в учения, задачи и интервенции както в страната, по този начин и зад граница. През 2019 и 2020 година към МОЦ са разкрити Център " База данни за противоминна битка “ и Център " Военноморски координационен детайл “.

По случай годишнината началникът на Щаба на Военноморски сили капитан I сан Камен Кукуров поздрави персоналния състав на формированието и връчи награди от името на командира на Военноморски сили контраадмирал Кирил Михайлов на заслужили и потвърдили своя опит и професионализъм през годините офицери, старшини, матроси и цивилни чиновници.

Със своя заповед началникът на Морския действен център увеличи в звание и награди военнослужещи и цивилни чиновници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР