На 1-ви октомври в Русия влизат в сила нови правила

...
На 1-ви октомври в Русия влизат в сила нови правила
Коментари Харесай

Русия започва да ограничава паралелния внос на автомобили

На 1-ви октомври в Русия влизат в действие нови правила за регистрацията на коли, импортирани в Русия посредством успореден импорт. Тези правила би трябвало да пазят ползите на производителите на коли, които към момента са останали на съветския пазар, най-вече китайските марки. В същото време някои считат, че това ще докара до понижаване на асортимента от коли.

Промените ще обиден схемата за приемане на Единното умозаключение за сигурност на транспортното средство, което се употребява интензивно от доста продавачи на коли от 2022 година насам. От 1-ви октомври Русия ще спре да издава този документ за коли от тези марки, които са публично показани на съветския пазар. Изключение ще се прави за производителите на коли от „ неприятелските страни “, посочени в листата на стоките за успореден импорт, формиран от Министерството на индустрията и търговията.

„ За марките, които не са спрели формалните доставки на коли за Русия, до 1 октомври 2023 година ще остане в действие механизмът на импорт според заключителните разпореждания в границите на Указ № 855, дружно с общата процедура за оценка на сходството според техническите регламенти. След тази дата опцията за узаконяване на такива коли за употреба в ЕАИС (Евразийски стопански съюз) и Русия ще бъде допустима в границите на техническия правилник „ За сигурността на колесните транспортни средства “, обявиха от пресслужбата на Министерството на индустрията и търговията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР