На 1 май вечерта, след взрива до автомобила на главния

...
На 1 май вечерта, след взрива до автомобила на главния
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: След взрива Иван Гешев изглеждаше като човек, преодолял препятствие

На 1 май вечерта, след гърмежа до автомобила на основния прокурор Иван Гешев, той е изглеждал като човек, преодолял затруднение, обясни  заместител основният прокурор и шеф на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов на чуване във Висшия правосъден съвет (ВСС).

То се прави по отношение на изясняване на прочувственото положение на основния прокурор на 15 май, преди конференцията му, на която той употребява израза „ политически отпадък “, поради който членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет желаят предварителното му освобождение за уронване на престижа на правосъдната власт.

Сарафов изясни, че двамата са се срещнали в кабинета на основния прокурор, съгласно него тогава Гешев е бил „ в приповдигнато и положително въодушевление “, предава Българска телеграфна агенция.

Във връзка със събитията на 15 май, Сарафов сподели, че сутринта преди конференцията е бил извикан на оперативка при основния прокурор, а отношението на Гешев към него е било нападателно и войнствено, като го е предиздвикал да седне „ на стола на мъченията “ против него. По думите му Гешев е споделил тогава, че ще пусне запис, който е направил на члена на Висш съдебен съвет Йордан Стоев, като е прецизирал, че има над 150 такива записа с магистрати, политици и членове на Висш съдебен съвет. 

Сарафов уточни, че е слушал записа 3-4 минути, след което е споделил, че не желае да слуша повече и си е тръгнал. След това двамата с Гешев не са говорили повече до през днешния ден, изясни шефът на Национална следствена служба. 

Директорът на Национална следствена служба сподели още, че след направеното предложение на 12 май от членове на Прокурорската гилдия за предварителното освобождение на основния прокурор, Иван Гешев му е споделил, че ще подаде оставката си и да не се минава през процедурата.

Гешев не се съгласи с част от сведенията, дадени от Борислав Сарафов, и изиска да бъдат изслушани присъствалите на оперативката на 15 май сутринта ръководители в прокуратурата. Той добави, че евентуално преди конференцията е споделил на някои свои сътрудници, че ще си подаде оставката си, даже и на фамилията си.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР