На 1 февруари Булгаргаз ще внесе предложение за намаление на

...
На 1 февруари Булгаргаз ще внесе предложение за намаление на
Коментари Харесай

Николай Павлов: Булгаргаз внася предложение за 17 процента...

На 1 февруари " Булгаргаз " ще внесе предложение за понижение на цените на газа най-малко със 17 %. Причина за това е придвижването за цени и котировки. Това съобщи пред Българска национална телевизия към този момент някогашният изпълнителен шеф на компанията Николай Павлов.

Енергийният специалист Иван Хиновски обаче назова това решение нелогично поради растящите сега цени на интернационалния пазар.

През 2015 година компанията беше на колене, през днешния ден я оставяме в чудесно положение. Увидително е с каква лекост се сипят обвинявания против управлението, сподели Павлов. Той се оплака от напън в последните месеци. В петък бил поканен на диалог от чиновници на Министерство на вътрешните работи, пристигнали в дома му. Той обаче бил с положителен тест за коронавирус и не съумял да отиде, а сега е под карантина.

Той беше безапелационен, че азерски газ не може да се получава по друго трасе и неизградената гръцка връзка и българската страна е внарушение поради невъзможността да получаваме по това трасе контрактуваните количества синьо гориво. Азерската страна е уведомила " Булгаргаз " с писмо, че рли начилие на непотребни количества може да ни ги доставя, само че на пазарна цена.

Иван Хиновски пък попита дали и по какъв начин азерски газ от наши квоти е продаван в Италия или Румъния.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР