На 09-10.03, в старопрестолната столица и околностите около нея се

...
На 09-10.03, в старопрестолната столица и околностите около нея се
Коментари Харесай

Повече от 1200 участника от 10 държави се включиха в седмото поредно издание на маратона „Търново ултра“

На 09-10.03, в старопрестолната столица и покрайнините към нея се организира маратона Tarnovo Ultra – Bike & Trail. Организиран от състезателен клуб по насочване „ Браун Тим “, в партньорство с община Велико Търново. Ултрамаратона е единственият в страната, който стартира и приключва в центъра на регионален град. Старт - финала бе, пред монумент „ Асеневци “ – паркинг на художествена изложба „ Борис Денев “. 

Спортното събитие означи забележителен растеж при колоездачите към 380 участници.

Състезанието включи следните дисциплини:

-          Бягане – 13, 33 и 53 км;

-          Колоездене – 30 и 48 км;

-          Дуатлон, включваш в себе си 38 км колоездене и 33 км бягане;

-          Корпоративна щафета „ Търново ултра “

Взех присъединяване в 53км отдалеченост. Завърших на последно място в дистанцията с време 10:58ч. Заех 80 място в категория мъже и 117 в общото класиране.

Трасето мина през следните места: село Самоводене, цитадела Раховец, хижа Божур, платото Камъка (най-висока точка на гр. Горна Оряховица 412м.), рид Гарга хълм, село Арбанаси, парк Ксилифор, село Лясковец, село Шереметя, туристически образователен център „ Момина цитадела “, парк „ Света Гора “.

Не искам да звучи като подчертаване, само че досега съм първият и единствен български пациент, сполучливо трансплантиран с хемопоетични стволови кафези от неродствен донор, също тъканно и органово трансплантиран, който в границите на по-малко от един календарен месец сполучливо е приключил планински маратон и ултрамаратонв контролното време планувано от уредника. Това се случи на петата година след трансплантацията - 2019г. Участвам в надпревари, които са планувани за изцяло здрави хора. Класическата маратонска отдалеченост е 42. 195 км (26 благи 385 ярда). Всяка една отдалеченост, която е над 42 км, се смята за ултра, без значение на нейната позитивна или негативна денивелация.

Първи съм, не тъй като съм най-хубав или най-здрав от всички трансплантирани в страната, а тъй като пръв на мен ми хрумна да се опитам. И по стичане на събитията моите хрумвания се сбъднаха.

Миналата година за мое огромно благополучие имам два национални върха. Първи сполучливо трансплантиран български пациент, приключил планински ултрамаратон над 100км в контролното време: ултрамаратоните Витоша 100 и Persenk ultra -  Диво прасе 110км за 23:32ч, а контролата бе, 30ч.

С сполучливото довеждане докрай на надпреварата (Wild boar - Диво прасе), сложих европейски връх.

Държа да отбележа, че не съм професионален спортист, а фен, който тича преди всичко за персонално наслаждение.

Доброволец съм на 2020г. Получих статуетка Приз на името на Елена Георгиева.

За огромно страдание от Изпълнителна организация медицински контрол и здравното министерство не получавам безусловно никаква поддръжка, тъй като министерството нямало финансов запас, който да отдели за разпространение на кръводаряване, тестване за евентуален донор на хемопоетични стволови кафези от костен мозък и периферна кръв, органово и тъканно доноство.

Ако желаете да ме подкрепите в подетата от мен взаимопомощ, апелирам посетете по-долу оповестените линкове.

Много благодаря за отделеното време и внимание!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР