На 08.01.2023 г. на ГКПП-Капитан Андреево при опит да напусне

...
На 08.01.2023 г. на ГКПП-Капитан Андреево при опит да напусне
Коментари Харесай

Задържаха 26-годишен турчин за опит за контрабанда и държане на високорискови наркотични вещества и шофиране след употреба на наркотици

На 08.01.2023 година на ГКПП-Капитан Андреево при опит да напусне страната в посока Република Турция е бил отклонен за щателна митническа инспекция товарен автомобил с непозната регистрация, ръководен от 26-годишен турски жител.

При инспекцията под пасажерската седалка в шофьорската кабина е открит пакет, съдържащ бяло прахообразно вещество с общо бруто тегло 1247,6 грама. При осъществения полеви наркотест веществото реагирало на кокаин. След установяването на укрития опиат лидерът се е опитал да избяга, само че след малко гонене е арестуван. Проверката траяла с осъществяване на персонален обзор, при който митнически чиновник е разкрил в джоба на якето на мъжа две пакетчета, съдържащи пресовано вещество, което при тестване с полевия наркотест реагирало на марихуана.

За приложимост на такова вещество лидерът на товарната комбинация е бил тестван с техническо средство „ Drug Test “, чието свидетелствуване дало позитивен резултат за приложимост на марихуана.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, което се организира от проверяващ служител на реда при районно управление (на МВР) – Министерство на вътрешните работи – Свиленград.

По предписание на Окръжна прокуратура-Хасково на лидера на товарната композиция- О.Т., са повдигнати обвинявания за три закононарушения – за това, че на 08.01.2023 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ”, общ. Свиленград, обл. Хасково, с товарен автомобил без съответно позволение направил опит да придвижи през границата на страната от Република България в Република Турция високорисково наркотично вещество – кокаин с общо нето тегло 1012 грама на обща стойност 121 440 лв., като действието е останало незавършено по независещи от него аргументи – закононарушение по чл.242, ал.2, вр. чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс.

За това, че на същата дата без съответно позволение е държал високорисково наркотично вещество – марихуана с общо бруто тегло 21 грама на стойност 126 лв. – закононарушение по член 354а ал.3 т.1 от Наказателен кодекс.

И за това, че на 08.01.2023 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ”, общ. Свиленград, обл. Хасково, е управлявал моторно транспортно средство след приложимост на наркотично вещество – марихуана, открито по надлежния ред с техническо средство „ Drug Test 500 STK 6 “- закононарушение по член 343б ал.3 от Наказателния кодекс.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор при ОП-Хасково лидерът на товарния автомобил е арестуван за период до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на О.Т.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР