На 07.04.2023 г. уникалната анонимна група за улично изкуство Destructive

...
На 07.04.2023 г. уникалната анонимна група за улично изкуство Destructive
Коментари Харесай

Destructive Creation откриха първата в България вендинг галерия за изкуство

На 07.04.2023 година неповторимата анонимна група за улично изкуство Destructive Creation откриха от 19:00 часа в ресторант за бързо хранене „ Пикник “  в бизнес постройка РУВЕКС, ул. „ Проф. Александър Танев “ 11, жк Младост 4 първата по рода си у нас вендинг изложба за изкуство. Акцията е метафора за бързооборотното време, в което живеем, бързата мода, бързите избори и бързото изразходване на всичко до което се докоснем, в това число и изкуството.

Галерията съставлява арт автомат за бързооборотно изкуство, чието проявление се съчетава и с първа авторска галерия на колектива, включваща множеството от знаковите им провокации във формата на обекти, които се побират в джоба. На място всеки с дребни монети можеше да закупи от автомата някои от най-характерните им творби – образец за многократна приложимост с незабравимия облик на уъндър уомъна на София, комплектът стикери „ България е супер яка “, магнитите и стикерите „ Кот такоа “, „ Павираното рубик кубче “, тиксо Celvin Klain, с което да превърнете всичко в първокласно долни дрехи, и несъмнено – най-емблематичния спомен, който можеш да си вземеш от София под формата на магнитче, дрънкулка и чанта, творбата им „ В крайник с времето “. 

Ако не се сещате кои са Destructive Creation подсказваме, че това са хората, които нарисуваха Паметника на руската войска с американски герои и кръстиха творбата си „ В крайник с времето “, създателите на лъва, обагрен като смешник пред Съдебната палата в символ на митинг към безумията в правосъдната система, момчетата, които „ облякоха “ като Пижо и Пенда паметника на партизанското придвижване „ Братска могила “ в Борисовата градина и още доста други. Изложбата е ново начало в креативното развиване на Destructive Creation, като автоматът за изкуство се осъществя с финансовата поддръжка на Министерството на културата, стратегия „ Визуални изкуства “.

След ивента вендинг машината ще се появява и на изложения, литературни четения, арт съоръжения и разнородни културни мероприятия, а в бъдеще ще показва работите и на други известни и по-малко разпознаваеми актьори. 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР