На 06.01.2022 г. се проведоха срещите с Асоциацията на инкъминг

...
На 06.01.2022 г. се проведоха срещите с Асоциацията на инкъминг
Коментари Харесай

Министър Проданов проведе работни срещи с Асоциацията на инкъминг агенциите в България и Асоциацията на туроператори и туристически агенти


На 06.01.2022 година се организираха срещите с Асоциацията на инкъминг организациите в България и Асоциацията на туроператори и туристически сътрудници. Обсъдиха се проблемите на сектора и взаимната бъдеща работа.

Министър Проданов съобщи, че е значимо за бранша да бъде единен, тъй като по този начин и той и браншът ще бъдат по–силни и авторитетни и ще се реализиран по-лесно общите цели. В тази връзка, от изключително значение е решенията да се взимат на общи конгреси и да се поддържат от всички. За министерството е значимо да има ясна визия къде и по какъв начин може да помогне, като помощта би трябвало да се концентрира върху в действителност значими проблеми за бизнеса. Прие се да бъде проведена дребна работна група с представители на бранша и на министерството, с цел да може да се вземат решение по-бързо и качествено проблемите. Страните се сплотиха рекламата на България де бъде съобразена с потребностите на пазара и мнението на бранша.

На срещата се разиска модела на гаранционния фонд, помощите по мярката 60/40, както и 35-те евро на седалка, която все още е спряна. Министър Проданов съобщи, че ще се положат всички старания за наново пускане на мярката, като се чака до края на този месец импортираните законопроекти в Народното събрание да бъдат признати и да се започва в най-кратки периоди изплащането на обещаните помощи.

От своя страна представителите на сектора споделиха терзанията си по отношение на несигурността и непредвидимостта в страната. Изразиха мнението си, че заповедите, които се издават от министъра на опазването на здравето, по отношение на рестрикции, свързани с пандемичната конюнктура, следва наложително да са с задоволителен период за привеждане в осъществяване. Когато срокът е в последния миг, без гратисен интервал, се повлиява извънредно отрицателно върху сектора. Тази неустановеност от една страна има отрицателен резултат върху имиджа на страната и от друга води до съществени финансови загуби. Част от проблемите за решение са и неналичието или неприятното качество на инфраструктурата, усложнения визов режим, представителството отвън страната.

Министър Проданов съобщи, че задачата на тези неофициални срещи е да чуе от първо лице за проблемите в сектора, с цел да може Министерството на туризма да знае по какъв метод най-ефективно да помогне на бранша. Предстоят още срещи с представителите на туристическия бранш.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР