На 01.10.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен

...
На 01.10.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен
Коментари Харесай

Съдят мъж, пребивал редовно съпругата си и баща си

На 01.10.2020 година Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт против обвинения А. Г.

Причина за това е, че с две действия, предизвикал на брачната половинка си Р. Г. леки телесни повреди в изискванията на домашно принуждение - закононарушение по член 131, алинея 1, т. 5а вр. член 130, алинея 1 вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс, както и за това че се заканил на Р. Г. с ликвидиране като крещял „ Ще те убия, бе ей! “ и това заканване е могло да възбуди у нея състоятелен боязън за реализирането му - закононарушение по член 144, алинея 3 вр. алинея 1 от Наказателен кодекс. А. Г. е упрекнат и в това, че е предизвикал на татко си П. Г. лека телесна щета в изискванията на домашно принуждение - закононарушение по член 131, алинея 1, т. 5а вр. член 130, алинея 2 от Наказателен кодекс. Р. Г. и обвиненият А. Г. били съпрузи и живеели в жилище в гр. София, ж.к. „ Света троица “. В същото жилище живеел и бащата на обвинения - П. Г. Няколко месеца след подписване на цивилен брак А. Г. почнал да упражнява физическо принуждение над брачната половинка си и татко си.

На 26.05.2020 година Р. Г. била в фамилното жилище, когато обвиненият се прибрал, откакто използвал алкохол. Той почнал да крещи и да ѝ нанася удари с юмруци и ритници в региона на тялото и главата. С нанасянето на тези удари обвиненият предизвикал на Р. Г. лека телесна щета, изразяваща се в счупени предни зъби и счупено ребро.

На 05.06.2020 година Р. Г.отново била в дома си, а обвиненият се прибрал пийнал и почнал да я удря с юмруци в региона на тялото и главата, с което ѝ предизвикал лека телесна щета, изразяваща се в счупено ребро, оток в тилната област на главата, охлузване на лицето. Докато ѝ нанасял удари, А. Г. крещял към Р. Г. „ Ще те убия, бе ей! “. В един миг той спрял, а Р. Г. се обадила на телефон 112.

На 08.06.2020 година през целия ден обвиненият употребявал алкохол в дома си. Вечерта той се скарал с татко си, след което почнал да му нанася удари с юмруци и ритници в региона на тялото и главата, с което му предизвикал лека телесна щета, изразяваща се в кръвонасядания. П. Г. съумял да излезе от жилището и позвънил на комшия, като го помолил да се обади в полицията. На място пристигнали служители на реда от 03 РУ-СДВР, които задържали обвинения А. Г.

По случая било формирано досъдебно произвеждане. На 11.06.2020 година по отношение на А. Г. била взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Предстои делото против него да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР