Мюсюлманските държави трябва да притиснат света да признае Източен Йерусалим

...
Мюсюлманските държави трябва да притиснат света да признае Източен Йерусалим
Коментари Харесай

Турция зове света да признае Източен Йерусалим за столица на Палестина

Мюсюлманските страни би трябвало да притиснат света да признае Източен Йерусалим за столица на Палестинската страна . Това прикани Турция, която през днешния ден е хазаин на среща на Организацията за ислямско съдействие, осведоми Ройтерс.

Искането на Анкара е в отговор на решението на Съединени американски щати да признаят свещения град за столица на Йерусалим. Решението на Вашингтон провокира митинги в Близкия изток и мюсюлманския свят.

" Първо, Палестинската страна би трябвало да бъде приета от всички страни. Заедно би трябвало да се борим за това ", сподели външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу.

" Трябва да насърчим другите страни да признаят Палестинската страна въз основата на границите от 1967 година, като Източен Йерусалим се трансформира в нейна столица ", посочи министърът.

Според Анкара решението на Доналд Тръмп за Йерусалим ще тласне света в " безконечен пожар ".

Извънредната среща на Организацията за ислямско съдействие има за цел да призове Вашингтон да промени курса си.

Чавушоглу съобщи тази седмица, че Турция няма да упорства за налагане на наказания, само че ще призове всички страни да признаят Палестина за страна.

Израел завладя популации от араби Източен Йерусалим по време на войната през 1967 година Анексирането не е прието от интернационалната общественост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР