Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрам. В Хасково заради пандемията за втора

...
Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрам. В Хасково заради пандемията за втора
Коментари Харесай

Мюсюлманите у нас посрещнаха Рамазан Байрам с молитва на открито

Мюсюлманите честват Рамазан Байрам. В Хасково поради пандемията за втора поредна година вярващите насочиха молитвите си от спортни стадиони.

Още по изгрев слънце мъжете се събраха за празнична молитва. Заради пандемията, от предходната година тя се организира навън.

Всичките мюсюлмани се събираме на едно място, с байрямския намаз взимаме възнаграждението от Всевишния за месеца, който сме прекарали в ибадет, в постене, сподели Сейхан Мехмед, областен мюфтия на Хасково.

След като през последните 30 дни са постили от през днешния ден честват, като се събират на богати трапези със фамилиите си. Младите желаят амнистия от възрастните. Раздава се храна на съседи и небогати хора.

Най-важното за този празник е да споделим насладата и щастието си с всички останали хора. По света има доста страдащи хора. При нас задачата е тази наслада оптимално повече хора да обгръща, сподели Сейхан Мехмед, областен мюфтия на Хасково.

А в Кърджали празникът е двоен. Сутринта молитвата беше в нова джамия. Тя е издигната с дарения на локални хора и изселници и е измежду най- огромните в страната с потенциал от 1200 души.

Репортер: Цанка Семерджиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР