Мястото за вечен покой е превърнато в ад. Това каза

...
Мястото за вечен покой е превърнато в ад. Това каза
Коментари Харесай

Състоянието на Софийските гробища: Мястото за вечен покой е превърнато в ад

Мястото за безконечен покой е превърнато в пъкъл. Това сподели пред публицисти краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на общинското дружество " Гробищни паркове " Румен Димитров. Той показа положението и визията на Столичната община за развиването на гробищните паркове.

Тук сме, с цел да покажем казуса на обществото, да дадем нашата поръчка, че сме тук да решим този проблем и да сложим основите на едно ново начало, сподели Димитров. По думите му на никое място в Европа няма такова отношение към околните, които към този момент не са измежду нас. Директорът изясни, че плануват акция и се обръщат към жителите с молба в идващите дни да дойдат и да оказват помощ дружно да се погрижат за мястото, като Столична община ще даде целия собствен запас, като машинизация и материали то да бъде почистено и облагородено.

Това, което заварихме, е липса на всякаква организация, включително и липса на всевъзможни документи, които биха били организирали по-добре мястото, сподели Димитров. Той изясни, че личен състав и хора има, само че структурно са подложени на наредби, които плануват 20 души, които да поддържат 2900 декара паркове. Ангажиментът на предприятието е да поддържа единствено алеите и да почиства кошчетата, без да се грижи за гробните места и пътеките към тях, изясни още шефът. Според него с тези 20 души това е непостижимо без обществото. Оттук нататък институциите и жителите би трябвало да вървят ръка за ръка, прикани Димитров.

Трябва да има нормативни промени, съобщи шефът и уточни, че следва те да бъдат разисквани на кръгла маса. Димитров описа, че за пет декара имот са били нужни петима души, които са го почистили за шест дни. От въпросния имот изхвърлихме 25 камиона с по три тона отпадък, хипотетично това са пет тира с отпадък, сподели още шефът и добави, че сами не могат да се оправят.

Общинският консултант от " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) Борис Бонев означи, че не могат да кажат, че общинската компания не работи, по тази причина ще я сменим с частна. Първо би трябвало да се направи инспекция дали тя работи и в случай че тя няма потенциала и уменията, би трябвало да се търси различен излаз. Ако общинското дружество е проводникът на схемите, ще е още по-добре, тъй като единствено от нас ще зависи да се спре с сходен вид проблеми, съобщи Бонев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР