Мястото, където съхранявате мазнини говори много за вашето здраве.Всяка жена

...
Мястото, където съхранявате мазнини говори много за вашето здраве.Всяка жена
Коментари Харесай

Защо натрупвате мазнини точно на определени места

Мястото, където съхранявате мазнини приказва доста за вашето здраве.

Всяка жена има проблематични места с повече мазнини, които мъчно могат да се отстранен. При някои дами това са любовните дръжки, при други корема, дупето или бедрата. Някои дами са захласнати от концепцията да отслабнат, до момента в който други знаят, че коремът им в никакъв случай няма да бъде плосък, колкото и диети да пробват.

Доскоро се смяташе, че телесните форми и мастни натрупвания са генетично избрани, само че в този момент тази догадка остава в историята. Според ново проучване методът, по който мазнините се натрупват по нашето тяло разкрива доста повече за здравето и диетата ни, в сравнение с допускаме. Ключът към съвършена фигура е да се разбере за какво някои дами натрупват мазнини тъкмо в избрани места.

Според Джеймс Дюган неприятната храна, хормоналният дисбаланс, стресът и токсините могат да дефинират къде да се натрупват мазнините. Той задава редица въпроси, свързани с метода на живот и хранителния режим на дамите, с цел да дефинира за какво те натрупват мазнини в тъкмо избрани зони от тялото си, написа вестник Daily Mail .

Килограмите в никакъв случай не се разпределят отмерено по цялото тяло. Някои дами са по-дебели в лицето, други имат проблем с корема, трети с бедрата или ръцете. Оказва се, че методът на живот също играе роля с разпределянето на мазнините, наред с генетичната предразположеност. Според Джеймс Дюган е мит, че човек не може да се отслабне в проблематичните си зони. Според него с вярна диета и извършения това е изцяло постижима цел.

1. Проблем: Вашият корем наподобява пълен или издут в по-голяма част от времето.

Причина: Вие сте уплашени. Според диетолога Вики Едгсон мазнините в зоната на корема са свързани с равнищата на напрежението. Когато се уплашени, надбъбречните ви жлези отделят кортизол и това ката тялото да натрупва лой по корема.

Съвет: Не би трябвало да вършиме интензивни кардио тренировки, защото прекомерно доста сърдечно-съдови извършения могат да провокират отделянето на прекалено много кортизол. По-добре включете повече тежести в упражненията си, тренирайте пилатес или йога.

2. Проблем: Имате непотребна лой на гърба си и към презрамките на сутиена.

Причина: Вашето тяло не може да обработва въглехидратите.

Съвет: Преустановете потреблението на зърнени храни и рафинирани въглехидрати като бял ориз и макаронени произведения. Може да ги замените с див ориз, елда и киноа. Подходящите извършения са по-интензивните кардио тренировки.

3. Проблем: Имате по-дебели ръце в горната част.

Причина: Токсините в околната среда. Има доста отрови в предметите към нас, да вземем за пример пластмасовите бутилки. Те придвижват отрови върху тялото и непотребните мазнини са един от страничните резултати при попадането им в организма.

Съвет: Започнете да вършиме извършения във фитнеса, които да натоварват тъкмо тази зона. Добре е да детоксикирате организма си, както и да избягвате пластмасовите бутилки или купи за храна.

4. Проблем: Вие сте слаби, само че имате мазнини към кръста.

Причина: Твърде доста захар. Дебелата талия с непотребна лой демонстрира, че тялото ви не обработва добре инсулина. Най-общо казано ядете доста храни, съдържащи високо количество захар.

Съвет: Този вид мазнини може да се дължи и на напрежението, както мазнините по корема, по тази причина отделяйте си вечер най-малко 15 минути за релаксация. Яжте повече храни, богати на антиоксиданти като плодове и блестящо оцветени зеленчуци. Също по този начин пийте бял и зелен чай, който оказва помощ за стабилизиране равнищата на кръвната захар.

5. Проблем: Имате кръгло лице и когато надебелявате, постоянно първо си личи по лицето.

Причина: Твърде доста алкохол. Хората, които употребяват алкохол постоянно са склонни да имат раздути лица и да задържат вода към бузите и брадичката. Алкохолът може да провокира дехидратация, която от своя страна по-късно предизвика задържане на вода и отичане в региона на лицето.

Съвет: Преустановете алкохола и правете лицеви разтривки. Започнете от носа и преминете към външната страна на бузите. Използвайте артикул за лице, с който по-лесно да се масажирате.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР