Мястото и деня на конкретните действия ще бъдат уточнени допълнително

...
Мястото и деня на конкретните действия ще бъдат уточнени допълнително
Коментари Харесай

Огнеборците излизат на протест на 14 октомври

Мястото и деня на съответните дейности ще бъдат конкретизирани в допълнение

Огнеборците излизат на митинг на 14 октомври. Това реши Националният съвет на Националния профсъюз на пожарникарите и спасителите " Огнеборец ” към КНСБ Шествието ще стартира от градинката " Свети Седмочисленици ” до Министерство на вътрешните работи в София и ще продължи към Министерството на финансите.

Пожарникарите и спасителите ще стачкуват против несъответстващите политики, прилагани от политическото управление на Министерство на вътрешните работи, водещи до закриване на районни и участъкови служби за пожарна сигурност, показват от синдиката.

В центъра на тяхното неодобрение са замразените приходи на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, минималният растеж в бюджета на ведомството за 2018 година, както и незадоволителното финансиране на двете дирекции - " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” и " Национална система 112 ” за идната година.
Часът на митинга ще бъде конкретизиран в допълнение.

Междувременно в постройката на КТ " Подкрепа " заседаваха двата протестни комитета на национално представителните синдикати.

Участниците в срещата се сплотиха към неотложни ограничения за митинг против някои работодателски организации и техните водачи, които си разрешават обществено да наскърбяват служащите и да нападат техни изконни права като в допълнение трудово заплащане за добит трудов стаж и професионален опит (т. нар. " клас " ).

Двете национални организации изрично обявиха мнението си, че би трябвало да се защитят настояванията за растеж на заплатите в бюджетната сфера в хора на бюджетната процедура за 2018 година.

Мястото и деня на съответните дейности ще бъдат конкретизирани в допълнение през седмицата.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР