Мярката да се затворят пазарите и цветарските магазини е недомислена

...
Мярката да се затворят пазарите и цветарските магазини е недомислена
Коментари Харесай

ВМРО: Не затваряйте пазарите, затегнете контрола

Мярката да се затворят пазарите и цветарските магазини е недомислена и ускорява предпоставките за спомагателен растеж на безработицата. Това се показва в позиция на Вътрешна македонска революционна организация във връзка решението на Националния действен щаб да бъдат затворени всички борси.

От партията припомнят, че точно пазарите са обичайните места за продажба на сезонни плодове и зеленчуци на българските земеделци . По тази причина съгласно тях това е погрешен акт, който може да се окаже гибелен за дребните земеделци.

" Народът има една мъдра сентенция - " Два пъти мери, веднъж режи ". А ние вършим тъкмо противоположното. Преди 10 дни маските бяха наложителни, след това се оказа, че не са, а от през днешния ден още веднъж са. Отворихме храмовете и затворихме парковете. Затворихме пазарите и напълнихме хипермаркетите. Защо? ", питат воеводите.
 Фандъкова предлага обезщетения за търговците по пазарите
Фандъкова предлага обезщетения за търговците по пазарите

Отстъпки за наема, в това число и три месеца след рухване на ограниченията

Относно обещанието на премиера Бойко Борисов, че ще изкупи продукцията , която няма да може да бъде продадена поради затварянето на пазарите, от Вътрешна македонска революционна организация упорстват да знаят на какви цени и при какви условия ще се случи това.

От партията оферират да се вкара кулоар " от - до " като единствен прозорец за извършване на покупки по борси и магазини за възрастните хора, които са най-уязвими. " Нека единствено тогава да могат да излизат, да пазарят, да си купуват медикаменти. И по-късно да си стоят у дома ", приканват те.

Според воеводите не нужно да се затварят пазарите, а да се ускори контролът.

Припомняме, в края на миналата седмица със заповед на Кирил Ананиев се отвориха пазарите. Струпването на хора наложи въвеждане на спомагателни ограничения като КПП-та, които обаче не дадоха резултат и бе издадена повторна заповед за затваряне.
 Сдружението на общините обезпокоеното, че ограниченията за пазарите не се съблюдават
Сдружението на общините обезпокоеното, че ограниченията за пазарите не се съблюдават

Шефът на сдружението Даниел Панов приканва за прецизно съблюдаване на разпоредбите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР