Мярката 60/40 ще бъде удължена с още два месеца, обяви

...
Мярката 60/40 ще бъде удължена с още два месеца, обяви
Коментари Харесай

Нови икономически мерки представят служебните министри, схемата 60 на 40 ще продължи

Мярката 60/40 ще бъде удължена с още два месеца, разгласи през днешния ден общественият министър Гълъб Донев. Донев и министрите на финансите Асен Василев и на стопанската система Кирил Петков показват нови стопански тласъци в поддръжка на бизнеса.
Схемата, по която към този момент са разплатени 1.4 милиарда лева, ще продължи да работи в модифирана версия, пригодена към възобновяване на стопанската система, като за продължаването й е нужна нова нотификация на Европейска комисия.
 Министерски съвет: Няма спрени или замразени социално-икономически ограничения за поддръжка на бизнеса и жителите Министерски съвет: Няма спрени или замразени социално-икономически ограничения за поддръжка на бизнеса и жителите
" Във връзка с погрешни изказвания, тиражирани в общественото пространство, прецизираме, че все още изрично няма спрени или замразени...
Икономическият министър Кирил Петков сподели, че ще работят по допустимо най-бързия метод, само че не трябва да се не помни, че Бюджет 2021 не е обновен. Средствата ще бъдат вкарани през принадлежности, в които взе участие и частният капитал, а освен страната.
С разрешението на Европейска комисия ние предлагаме гаранционна стратегия, която ще бъде с размер близо 2,5 милиарда лв., където българската страна като сътрудник ще покрива 50% от риска на банките. По този метод развързваме ръцете на банките да кредитират в направления, където ще е най-полезно. Новите заеми към дребен и междинен бизнес няма да имат потребност от поръчителство, сподели министър Петков.
Очаквайте детайлности!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР