Мярка за неотклонение домашен арест с електронна проследяваща гривна постанови

...
Мярка за неотклонение домашен арест с електронна проследяваща гривна постанови
Коментари Харесай

Ученикът, прегазил трите млади жени в Стара Загора, е пуснат под домашен арест

Мярка за неотклонение " домакински арест с електронна проследяваща гривна " постанови състав на районния съд в Стара Загора по отношение на 18-годишния възпитаник Никола Михайлов, който на 1 октомври след рисково шофиране на кръгово придвижване прегази три млади дами, които са разговаряли на тротоара.

Мотивите на отбраната в правосъдната зала беше чисто правосъдно досие на ученика, както и че няма заплаха да се укрие или да извърши ново закононарушение, и да попречи на досъдебното произвеждане.

Срещу 18-годишния старозагорец има импортирано обвиняване, предвиждащо от 1 до 6 години затвор.

До момента са разпитани всички очевидци на случая, който стана към 23.20 часа на 1 октомври, назначени са повторни механически и медицински експертизи.

23-годишната Диана Илиева, която продължава да е с заплаха за живота в Университетската болница " Проф. доктор Стоян Киркович ", е с отсечен ляв крайник и тежка черепно-мозъчна контузия.
Със междинна телесна щета е нейна връстница. Третата потърпевша е на 27 години.

Трите млади дами са приятелки и са работили в мол като продавач-консултанти.

Досъдебното произвеждане бе взето на директен доклад от Апелативната прокуратура в Пловдив, направено е предложение да бъде следено и от ВКП.

Докато течеше делото за мярката за неотклонение край Съдебната палата се събраха другари и съученици на обвинения от Професионалната гимназия по архитектура и строителство " Лубор Байер ". Срещу тях имаше и представители на протестиращите, само че до конфликти не се стигна. Обвиняемият бе откаран до следствения арест в старозагорския затвор със засилен кордон от коли на правосъдната защита и Министерство на вътрешните работи, съобщи Българска телеграфна агенция.

Наблюдаващият прокурор Андриан Сутров не пожела да разяснява дали ще апелира мярката " домакински арест " с аргумента, че към момента не е осведомен с претекстовете на съда.

Очаква се в сряда да бъде гледана и мярката против 28-годишния британец, който също в Стара Загора, в неделя вечерта, блъсна 43-годишен моторист, който почина, и рани тежко 16-годишно момиче. На този стадий обвиненият отхвърля да дава показания и се употребява от правото си да мълчи, наел си юрист от Стара Загора.

Чуждият жител е със статут на непрекъснато пребиваващ в България от 3 години, бил е арестуван от старозагорци минути след злополуката при опит да избяга и да се укрие, напомни пред публицисти наблюдаващият прокурор от старозагорската окръжна прокуратура Христо Мишов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР