Мярка за неотклонение домашен арест определи на заседание Кюстендилският Окръжен

...
Мярка за неотклонение домашен арест определи на заседание Кюстендилският Окръжен
Коментари Харесай

Пуснаха под домашен арест сина на кмета на Панагюрище

Мярка за неотклонение " домакински арест " дефинира на съвещание Кюстендилският Окръжен съд за 22-годишния Иван Белишки, наследник на кмета на Панагюрище Никола Белишки.

Мъжът е упрекнат за причиняване на телесна щета над служители на реда. Униформените били засегнати от Белишки при задържането му, при оказана от него опозиция, обясниха от полицията. Трима служители на реда са се отзовали на сигнал за съзнателно причиняване на пожар в непознат парцел –  на сухи треви и ниска растителност в местността Ломски хълм, в землището на с. Ломница, община Кюстендил, на 26 април, когато Белишки беше арестуван.

От автомобила на Белишки, паркиран наоколо до запаления терен, служителите на реда са иззели патрон и револвер, а при последвалите претършуване и изземване в къщата в с. Ломница, която е обитавал 22-годишния мъж, са открити и конфискувани два револвера, ловна пушка и над 400 патрона от друг диаметър.

При задържането си Иван Белишки е бил въоръжен с револвер и нож и е оказал опозиция, а по случая бяха формирани две досъдебни производства, припомниха от полицията. Районният съд в Кюстендил го остави в ареста с обвинявания за причиняване на телесна щета, а решението на Окръжния съд през днешния ден е дефинитивно.

Младият мъж стана прочут с това, че на първото шествие в София в поддръжка на хората в Украйна изгори съветското знаме. Преди година той бил арестуван, след  това през нощта блъснал три автомобила и витрина в центъра на Панагюрище с джипа си, изоставил го и избягал. След като бил заведен от татко си да се съобщи, беше освободен от ареста против 10 хиляди лева гаранция.

По време на днешното съвещание на съда стана ясно, че Белишки е неосъждан, студент по право в Нов български университет и член на студентския съвет в университета. Пред съда той помоли за по-лека мярка, с цел да посещава лекции, да гледа фамилията си и да оказва помощ на баба си и дядо си. Мярката ще търпи в дома му в Панагюрище. 

Според прокуратурата Белишки има седем престъпни регистрации досега, както и висящо дело в Софийски градски съд за нанасяне на телесна щета. " Първоначалото определение за мене беше следващата политическа офанзива, тъй като татко му е известена персона и за следващ път, за жал, прокуратурата и полицията са бухалка за изчистване на политически сметки ", сподели пред Българска телеграфна агенция след съвещанието бранителят на Белишки -адвокат  Тервел Раев. " Това момче беше задушавано, бито и ще си търсим правата ", уточни още Раев. Пред Българска телеграфна агенция той добави, че всичките седем престъпни регистрации на Иван Белишки са по анонимни сигнали, а в закона е посочено, че анонимният сигнал не е мотив за формиране на досъдебно произвеждане.

Пред Българска телеграфна агенция кметът на Панагюрище Никола Белишки се оплака, че и той, и синът му имат непрекъснати закани за ликвидиране във Facebook, само че няма формирани производства поради непостоянен причинител. Той сподели заканите, получени на телефона си. В част от тях се посочвало, че Белишки трябвало да подаде оставката си. За набези над дома, колата и на домашния любим на сина си описа и майката на Иван Белишки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР