МВР входира отново в прокуратурата проектите на постановления за повдигане

...
МВР входира отново в прокуратурата проектите на постановления за повдигане
Коментари Харесай

МВР отново внесе предложение за повдигане на обвинение на Борисов, Горанов и Арнаудова

МВР входира още веднъж в прокуратурата плановете на постановления за покачване на обвиняване на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов министър Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова, удостовери пресцентърът на силовото министерство. Информацията е доказана и от прокурор Десислава Петрова, представител на Софийската градска прокуратура /СГП/.

„ Документите нямат автограф и име на проверяващ служител на реда, само че имат сложени регистрационни номера. В досието към тях се съдържат и три броя разпити на Борисов, Горанов и Арнаудова като очевидци “, посочи прокурор Петрова.

Миналата седмица при акция тримата бяха отведени в постройката на националната полиция. Повод за това бяха разпити на няколко души, измежду които и на премиера Кирил Петков.

Повторното внасяне на документите се случва, откакто на 18 март СГП отхвърли, че има постъпили такива планове на постановления за покачване на обвиняване за Борисов, Горанов и Арнаудова, дружно с другите материали по досъдебното произвеждане във връзка, с което те бяха арестувани за 24 часа.

От Министерство на вътрешните работи показаха, че постановленията за покачване са изпратени от Главна дирекция „ Национална полиция “ с придружително писмо.

Днес следва Софийският градски съд да се произнесе дали утвърждава, или не протоколите за обиск в домовете на Борисов, Горанов и Арнаудова, извършени по необходимост от полицията на 17 март.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР