МВР ще търси подателя на фалшива новина със заповед уж

...
МВР ще търси подателя на фалшива новина със заповед уж
Коментари Харесай

Областният на Варна сезира МВР за изпратена до медиите фалшива новина с уж негова заповед

МВР ще търси подателя на подправена вест със заповед сякаш от името на регионалния шеф на Варна Благомир Коцев.

Той е сезирал органите на реда.

Новината за заповедта, ограничаваща придвижването на коли в Морската градина и местността Салатанат, е подправена. Това съобщи за Дарик регионалният шеф Благомир Коцев, от чието име тази заран беше публикувано обществено послание. То е изпратено от имейл адрес, който е подобен с персоналния на Коцев, съобщи Дарик. 

„ Когато имаме да оповестяваме нещо значимо, ще го създадем от имейл адреса на Областна администрация ”, добави Благомир Коцев.  

Ето и текста на фейка:

Скъпи съграждани,

На 10 юли с общи старания успяхме да върнем крайбрежната алея на варненци и гостите на града. Всеки, който към този момент се е разходил по преобразената алея е видял и се е насладил на разликата.

Изглежда изненадващо по какъв начин, откакто най-сетне се случва нещо, за което милеят всички варненци без значение от политическите им пристрастия, ГЕРБ застават на срещуположна позиция. Бях упрекнат, че с изключение на публичния пазя и персоналния си интерес, като не съм издал същата заповед и за колите в Морската градина, и за паркинга пред ресторант " Хоризонт ". Затова още през днешния ден, 15.07.2022 година, имам намерение да издам заповед за възбрана на придвижването на моторни транспортни средства на територията на Морската градина и м-т " Салтанат’ ".

" Скъпи съграждани, заповядайте на съботна разходка на следващия ден, 16.07.2022 година, в 12:00 ч. Тръгваме от освободения от коли паркинг на ресторат Хоризонт до Делфинариума, с цел да се порадваме дружно на Морска градина без коли. Нека се насладим на градината такава, каквато постоянно сме мечтали да бъде – безвредна, тиха, цялостна с деца, домашни любимци и спортуващи хора! Нека дишаме чист въздух без газовете на колите и да създадем още една крачка към нормалността и смяната!

Аз имам вяра, че законът и публичният интерес са над всичко, както и че обединеното гражданско общество е мощ, с която ще би трябвало да се съобразят даже и самозабравилите се политици. Варна доста пъти потвърждава това.

Ваш съгражданин - Благомир Коцев "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР