МВР ще използва целия наличен ресурс срещу купения вот на

...
МВР ще използва целия наличен ресурс срещу купения вот на
Коментари Харесай

Министър Демерджиев за изборите: МВР ще използва целия си ресурс срещу купения вот

МВР ще употребява целия разполагаем запас против купения избор на изборите, в това число специфични разследващи средства.  Целта е да бъдат хванати и съдени хората, които стоят зад схемите за пазаруване на гласове. Това съобщи в студиото пред Нова телевизия служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.  

" Полицията натрупа забележителен опит. Амбицията на новото управление е да се открият лицата, които стоят зад пазаруването на гласове. Нашата цел е тези хора да си понесат отговорността. Това ще бъде същинската предварителна защита. Ще впрегнем по-голям запас при използването на СРС-та ", сподели той.

За спора на  " Капитан Андреево ":

" Министерство на вътрешните работи не може да изсипе два рейса с Жандармерия, да превземе Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и да наложи ред там. Всяко деяние на министерството, под мое управление, ще бъде стимулирано от условието да се съблюдава законът. Пунктът е на страната, отдаде се чартърен на частно сдружение. Между БАБХ и сдружението са зародили редица взаимоотношения. Има издадени голям брой административни и правосъдни актове. Министерство на вътрешните работи не може да бъде съдия в този спор. Актовете са наслагани един върху различен и способен орган да реши разногласието е съдът ".  

" Мисля, че жалоните във външната политика, които се слагат, са надалеч от опълчванията, които се постановат в последно време в обществеността. Не виждам да се следва политика, друга от уговорките на страната ни, като член на Европейски Съюз и на НАТО. Всеки има разнообразни визии по какъв начин да се организира една политика. Не може всички държавни управления да имат идентичен метод. Категорично жалоните са тези и не виждам те да не се следват. Напротив тъкмо противоположното е. Не бих взел участие в нещо, което е срещу моите правила ", разясни той.

По думите му вътрешното министерство е било длъжно да вкара ред на пункта, тъй като напрежението е ескалирало. " Стигна се до закани. Двете страни се опитваха да решат разногласието на терен, а не в съда. Имаше моменти, в които там в едни и същи пространства имаше чиновници на БАБХ и над 30 лица, оторизирани от частното сдружение ", сподели още министърът.

Затова се наложило инспекция на дописките които са издавани от шефа на " Гранична полиция ".

" В края на 2021 година в интервал, когато е назначаван новият шеф на Агенцията по сигурност на храните, безусловно от едната страна застава той, а от другата страна се подписва контракт с прокурист  още 10 години да се изгода обектът. Тогава не е извършен нужния надзор. Впоследствие юридическите дейности на БАБХ не са до дъно прецизни. Това докара до обстановката. Заедно с още няколко ведомство сме набелязали идващите правни стъпки, с цел да може казусът да бъде решен ", сподели още Демерджиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР