МВР ще бъде на крак за местния вот на есен.

...
МВР ще бъде на крак за местния вот на есен.
Коментари Харесай

За първи път: Ще се използват машини на местния вот

МВР ще бъде на крайник за локалния избор на есен. Регионалните структури ще наблюдават за търговия с избор, както и за естественото протичане на изборния ден. За първи път на 29 октомври в България на локални избори ще се гласоподава с машини. Вече са факт и първите сигнали за предстоящи усложнения в провеждането на изборния ден.

В Централната изборна комисия към този момент стартира подготовката за локалния избор. На 13 септември стартира регистрацията на партиите и обединенията. На 26 септември - партии, обединения и инициативни комитети вършат оферти за регистрация в общинските изборни комисии на кандидатските си листи.

Жребият за установяване на номерата в бюлетината, ще бъде изтеглен на 27 септември. А на 29 септември стартира и предизборната акция. Още от в този момент специалисти предизвестяват, че са вероятни усложнения с отчитането на вота и дефинират локалните избори като най-сложни.

79 дни преди локалните избори, се задава и първото предизвикателство.
„ За първи път ще имаме потребление на машини на локален избор на национално равнище ", сподели Александър Андреев, някогашен ръководител на ЦИК.

Според специалисти, има риск за голям брой неточности, в случай че изборният резултат се регистрира в общ протокол - посредством сумирането на хартиения избор и този от машина.

„ Процесът се забавя и се вършат неточности. Има секции, в които ще се гласоподава за 5 неща. Кмет на регион, община, обитаемо място, общински съветници и преференции ", уточни Михаил Константинов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР