МВР се появява на финала – има местна власт, нека

...
МВР се появява на финала – има местна власт, нека
Коментари Харесай

МВР иска камери от местната власт, за да спира побоища между роми в карловско село

МВР се появява на финала – има локална власт, дано тя постави старания. Нека постави камери, като едно бургаско село, да не му споделям името, с четири букви е, че доста ги лаская. Сложиха камери преди 3 години и в този момент престъпност – нула. Да го създадат и в Розино, да снимат нарушителите на закона и Министерство на вътрешните работи ще се намеси. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев по време на днешния парламентарен надзор в отговор на въпрос на депутата от " Обединени патриоти " Александър Сиди. Сиди повдигна въпроса за няколкото случая на всеобщи боеве сред роми в селото.
Припомняме, че единствено от началото на тази година имаше два случая в Розино, при които силите на реда трябваше да се намесват - в края на март и в края на април.
В село Розино, община Карлово, има изнесено приемно помещение в постройката на кметството. От началото на годината в Розино са осъществени 25 закононарушения от общ темперамент, 22 са разкрити, даде статистика вътрешният министър. Обсъждали се и способи категорично да има независимо приемно помещение на Министерство на вътрешните работи, особено за ромската махала.
" Явно няма по какъв начин да бъде превъзпитано това население, само че се надявам Министерство на вътрешните работи да вземе ограничения преди следващия смъртен случай ", сподели Сиди. Засега ромите се бият между тях, само че към този момент имаше случаи, при които побоищата ставаха по-големи, добави депутатът.
" Не съм склонен – всички могат да бъдат превъзпитавани, в случай че не – да бъдат принуждавани да изпъляват разпоредбите и законите ", опонира Радев и прикани за помощ от локалната власт – посредством ограничения като слагането на камери.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР