МВР предприема допълнителни мерки за гарантиране на реда и спокойствието

...
МВР предприема допълнителни мерки за гарантиране на реда и спокойствието
Коментари Харесай

МВР с допълнителни мерки за сигурност по празниците

МВР подхваща спомагателни ограничения за гарантиране на реда и спокойствието на жителите преди и по време на идните празници. Екипи с дългоцевно оръжие и служебни кучета ще патрулират тук-там, където се чака събиране на доста хора, оповестиха от ведомството.

Екипи на Главна дирекция " Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма " ще патрулират в регионите на огромни търговски обекти, коледни базари, централните градски елементи, жп и автогари, както и в дребните обитаеми места.

Част от екипите ще са, с изключение на с дългоцевно оръжие, и със служебни кучета. Основният ангажимент на униформените ще е наблюдаване и попречване на груби нарушавания на публичния ред и осъществяването на възможни закононарушения.

От Столична дирекция на вътрешните работи и регионалните дирекции са осъществени предварителни срещи с охранителни компании на териториите на съответните регионални дирекции. Обсъдени са и предохранителни ограничения за сигурността на инкасо колите поради генерирането на по-високи обороти и недопускане на възможни грабежи на оборотни пари.

От през вчерашния ден чиновници от браншове " Специализирани полицейски сили ", " Специални тактически дейности " и " Жандармерия, въоръжени с дългоцевно оръжие, към този момент патрулират в Бургас по места с огромно скупчване на хора. Такива са централната ул. " Александровска ", обособените коледни базари и къщички, регионът на железопътната гара, двете автогари в града, във външния периметър на огромните търговски вериги и моловете.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР