Музикалният конкурс Евровизия 2020 се отменя заради кризата с коронавируса,

...
Музикалният конкурс Евровизия 2020 се отменя заради кризата с коронавируса,
Коментари Харесай

Отмениха Евровизия заради коронавируса

Музикалният конкурс " Евровизия 2020 " се анулира поради рецесията с ковид, заяви Европейският съюз за радио и телевизия. Той трябваше да се организира в Ротердам през май, само че се отсрочва за следващата година.

" През последните няколко седмици преглеждахме различни разновидности за провеждането на състезанието. Непредвидимостта на обстановката, подбудена от разпространяването на COVID-19, както и ограниченията, взети от страна на участващите страни, както и на нидерландското държавно управление значат, че Европейският съюз за радио и телевизия трябваше да вземе сложното решение и да признае, че събитието не може да се организира, както бе планувано ", написа в формалното известие.

" Евровизия " се организира от 1956 година насам и до момента състезанието не е бил отменян.

Тази година България трябваше да бъде показана от Виктория Георгиев с песента Tears Getting Sober. Автори на парчето са Георгиева, Борислав Миланов, Лукас Оскар и Корнелия Уейбълс. Песента бе показана на 7 март и от този момент букмейкърите ѝ отреждаха първо място в състезанието.

Певицата определена за български представител в края на предходната година. Преди това тя доближи до топ 5 на музикалното шоу Xfactor.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР