Музикалните ентусиасти и ценителите на изкуството ще се насладят на

...
Музикалните ентусиасти и ценителите на изкуството ще се насладят на
Коментари Харесай

Симфоничен оркестър Сливен представя Седмата симфония на Бетовен на концерта Млада Европа

Музикалните запалянковци и ценителите на изкуството ще се насладят на още една незабравима вечер. На 14 март, от 18.30 часа,Симфоничен оркестър Сливен показва следващото събитие от своя цикъл „ Млада Европа “. Я зала " Сливен " концертът дава обещание омагьосващо странствуване в царството на класическата музика. Участват трима надарени млади актьори -Виктор Теодосиев /валдхорна/, Сион Найман /виолончело/, и Симон Павлов /диригент/.

Богатият репертоар на вечерта обгръща разнообразни столетия и стилове. Първият концерт за валдхорна и оркестър на Рихард Щраус, е шедьовър, прочут със своите лирични мелодии и техническа виртуозност. Младият Виктор Теодосиев, безспорно ще вдъхне живот на това омагьосващо произведение, завладявайки слушателите със своята експресивна интерпретация и безупречно майсторство.

Оригиналната версия на Вариациите на тематика рококо от Пьотр Илич Чайковски, са драгоценен камък от репертоара за виолончело, а Сион Найман, един от най-обещаващите български актьори, още веднъж ще показва пред сливенската аудитория удивителния си гений, с нюансирани изречения, дълбока емоционалност и впечатляваща техника.

Кулминацията на вечерта ще бъдеСедмата симфония на Лудвиг ван Бетовен, монумент на симфоничния искра и артистичната иновация. Под диригентската палка на Симон Павлов, оркестърът ще вдъхне живот на монументалното произведение на Бетовен, предавайки на феновете динамичната му сила и прочувствен заряд.

Концертът Щраус, Чайковски, Бетовен от цикъл „ Млада Европа ”, не е единствено празник на класическата музика; това е удостоверение за трайното завещание на българското артистично майсторство и безграничния гений на идващото потомство музиканти.

Симфоничен оркестър Сливен, Виктор Теодосиев, Сион Найман и Симон Павлов канят публиката да се впусне в трансцендентна авантюра през безконечната хубост на симфоничните шедьоври, напомняйки ни още веднъж за универсалния език - музиката, която извисява, просветлява и сплотява.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР