Музеят за нова история на град Варна кани всички желаещи

...
Музеят за нова история на град Варна кани всички желаещи
Коментари Харесай

Варненски музей показва филм за Първата световна война на рок групата „Сабатон“

Музеят за нова история на град Варна кани всички искащи да съпреживеят най-драматичните моменти от Първата международна война.

“Войната, която ще постави завършек на всички войни “ (The War To End All Wars) е заглавието на пълнометражен анимационен филм, продукция на шведската рок група „ Сабатон “ (Sabaton) и студиото за анимация „ Ярнхъб (Yarnhub) “.

Той подчертава върху обособени епизоди от Първата международна война, които са послужили като ентусиазъм за песните от едноименния студиен албум на групата. Песента „ Долината на гибелта / Тhe Valley of Death ” е отдадена на Дойранската епопея и военачалник Вазов.

Музеят за нова история на Варна се включва в плана „ History rocks ” на рок група „ Сабатон “, посредством който филмът ще бъде публикуван в над 100 музея в целия свят. От България в тази самодейност вземат участие още Националния исторически музей както и районните исторически музеи в Стара Загора и Пазарджик. Целта на групата е да обезпечи завладяващо и просветително преживяване за своите почитатели и фенове на историята, както и да подтиква посещаемостта в музеите.

Филмът се прожектира в международен мащаб от 4 до 19 ноември – интервала, обхващащ двете седмици към историческата дата „ Деня на примирието “ (11 ноември). Басистът и управител на групата Пер Сюндстром разяснява: „ Очакваме с неспокойствие да споделим „ The War To End All Wars – The Movie “ с нашите почитатели и всички, които ценят историята! Надяваме се от това да произлязат позитивни неща и колкото може повече музеи да се включат в този план. "

В Музея за нова история на град Варна филмът ще се прожектира на 24 ноември /петък/ от 18:00 ч. и на 25 ноември /събота/ от 11:00 ч. Продължителността му е 67 минути. Аудиото на кино лентата е на британски език. Налични са надписи на български език. Прожекциите са с вход свободен.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР