Mutua Madrid Open, четвърти кръгАслан Карацев – Даниил Медведев 7-6(1),

...
Mutua Madrid Open, четвърти кръгАслан Карацев – Даниил Медведев 7-6(1),
Коментари Харесай

На „Аранча Санчес“ бе тясно за Медведев, световният №112 го победи


Mutua M adrid Open, четвърти кръг
Аслан Карацев – Даниил Медведев 7-6(1), 6-4


Аслан Карацев постави завършек на присъединяване на Даниил Медведев на Мастърс шампионата в Мадрид. Световният №112 продължи своето превъзходно показване в испанската столица с триумф в два сета, пристигнал изцяло закономерно на фона на играта на двамата.

За него това е пета поредна победа в Мадрид, откакто първо преодоля квалификациите. Случващото се на шампионата е ненадейно на база на това, че преди него Карацев имаше единствено четири победи през годината.

Перфектната му игра бе допълнена и от проблемите на международния №3. Медведев, който ден по-рано игра три сета с Александър Шевченко, бе гневен, че мачът се играе на корт „ Аранча Санчес “ вместо на „ Маноло Сантана “. Причината? На втория по величина корт има по-малко пространство зад главната линия. Той стоеше на ретур залепен за лайнсмените, на 5 метра зад линията. Графика обаче сподели, че в мача с Шевченко позицията му е била на метър и половина по-назад.

Това плюс освиркванията от публиката несъмнено подействаха отрицателно на любимеца. Той върна пробива при започване на мача, само че след това Карацев изигра допустимо най-хубавия тайбрек и завоюва първия сет. Във втората част Карацев проби и до края съумя да резервира задатъка си.

За него това е трета победа от шест мача против противници от топ 3 и първа над тенисист от топ 10 от триумфа над Медведев в Рим преди две години.

Турнирът в Мадрид остава един от двата (заедно с Рим) на равнище Мастърс 1000, на които Даниил не е достигал до четвъртфинал. В идната фаза пък дебютантът на четвъртфинал Карацев чака спечелилия от срещата на Тейлър Фриц и Джиджен Джан.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР