Мускулно-скелетните заболявания, съпроводени с болка в мускулите и ставите, стават

...
Мускулно-скелетните заболявания, съпроводени с болка в мускулите и ставите, стават
Коментари Харесай

Забравете за лекарствата - използвайте етеричните масла! Ето кое коя болка цери

Мускулно-скелетните болести, съпроводени с болежка в мускулите и ставите, стават все по-чести напоследък. Причината за тях би могла да се крие в доста фактори, от контузия след спортуване или неправилна стойка до естествено изхабяване с напредването на възрастта. За страдание няма ефикасни дълготрайни фармацевтични решения за тези болести. Ето за какво ви предлагаме да употребявате етерични масла за облекчение на болката в мускулите и ставите.

Вярно е, че медикаментите одобрявани през устата са по-удобни за приложимост.

Например бихте могли да ги вземете със себе си, където и да отивате. Но пък локалните лечебни средства са доста по-ефикасни, когато приказваме за проблеми с мускулите и крайниците.

И това е забавно - 7 изумителни изгоди от рициновото масло - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Причината се крие в това, че порите на кожата разрешават на лосиона да проникне бързо непосредствено в засегнатото място.

Етеричните масла вършат всичко това, без да повреждат органите на храносмилателната система и без да въздействат на кръвното ни налягане.

Случвало ни се е да желаеме да ги използваме, само че се усещаме комплицирани от огромния брой на предлаганите такива артикули на пазара. Все отново знаем, че има етерични масла, които са по-подходящи в избрана обстановка от други.

А кои са най-хубавите етерични масла за вас? Ако си задавате този въпрос, продължете да четете публикацията.

Кои са най-подходящите етерични масла при болежка в мускулите?

1. Масло с розмарин и камфор
Това етерично масло е доста търсено, защото е превъзходен аналгетик и средство за разпределяне на мускулите. От това масло се нуждаем при мускулни схващания и сходни болки. Знаете, че доста хора се оплакват от мускулни крампи. Използването на компютрите и мобилните телефони, както и незадоволителното време за спортуване, са главните аргументи този тип болежка да ни спохожда все по-често. Ето за какво преди да изпиете лекарство за този проблем е по-добре да намажете засегнатото място с етерично масло с розмарин и камфор. Бременните дами, тези, които кърмят, както и децата под 6 годишна възраст не би трябвало да употребяват този тип масло.

2. Масло от гаултерия
Страдате от тендинит или епикондилит? Знаем, че са доста мъчителни болести, само че и за тях има извънредно сполучлив способ за лекуване. Това етерично масло за болки в мускулите и ставите е известно като “натурален аспирин”. Затова хората алергични към ацетилсалициловата киселина не би трябвало да го употребяват. Както обяснихме и за предходното масло, бременните дами, тези, които кърмят и децата под 6 годишна възраст също не би трябвало да употребяват това етерично масло. В лекуването можете да включите и стопляне на болното място, упражняване на йога и потреблението на храни, богати на омега-3 мастни киселини, които имат мощно противовъзпалително деяние.

3. Етерично масло от евкалипт (евкалиптус глобулус)
Ако се чудите какво да вършиме, защото не можете да употребявате етеричните масла от розмарин или гаултерия, не се тревожете. Маслото от евкалипт ви обезпечава същото потребно деяние и преимуществото, че може да се употребява от съвсем всички. Притежава мощно болкоуспокояващо деяние и ви оказва помощ да се отпуснете и да си починете.

Как да употребявате тези етерични масла
Тези артикули се употребяват локално, тъй че те не са толкоз инвазивни, колкото обичайните фармацевтични средства. Ето за какво би трябвало да ги разтваряте в други артикули като бадемово масло или масло от арника. Ако не извършите това. упоменатите в тази публикация етерични масла могат да възпалят кожата ви. Ще постигнете същия резултат с тези масла, в случай че ги смесите с помощни масла.

Експертите по натуропатия изясняват, че е най-добре нежно да масажирате болното място с бадемово масло или масло от арника. Тъй като тези масла съдържат противовъзпалителни съставки, те облекчават болката и приготвят кожата за нанасянето на мечтаното от вас етерично масло.

След като приключите масажа с помощното масло, бихте могли да нанесете няколко капки от определеното от вас етерично масло.
Ще усетите резултата съвсем незабавно, защото болката ще намалее след няколко минути
Можете да вършиме описаната процедура до 4 пъти на ден.

Невероятно, нали? Най-накрая отрихте различен метод за облекчение на болката и ще можете да вършите всичките си обичани действия. А най-хубавата вест е, че сте сигурни, че имате решение, което ви оказва помощ да живеете по-добре.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР