Мускулните схващания без съмнение са нещо крайно неприятно. Крампи в

...
Мускулните схващания без съмнение са нещо крайно неприятно. Крампи в
Коментари Харесай

7 причини за появата на крампи

Мускулните схващания без подозрение са нещо извънредно неприятно. Крампи в крайниците, най-много в мускулите на краката, могат да се появят заради ред аргументи.

Вижте кои са най-честите аргументи да се схващат мъчително мускулите:

Дехидратация

Дори леката фаза на дехидратация може да накара мускулите да потрепват или мъчително да се свият. Ако упражнявате, движите се интензивно или просто сте в придвижване денем, само че не пиете задоволително вода, крампите могат да ви алармират, че сте обезводнени.

Дефицит на минерали

За да организират нервните сигнали, на мускулите са им нужни избрани електролити. Тези електролити съставляват минерали с избран заряд. Сред тях са магнезий, калций, калий, фосфор, натрий. Ако изпитвате недостиг на някой от тези минерали, ще се появят крампи в краката.

Бременност

По време на бременността хормоните се трансформират, както и равнищата на множеството съединения в тялото. Също по този начин под тежестта на възходящия плод мускулите може да търпят известни усложнения, предизвикващи крампи.

Бременността също е интервал с вероятен риск от недостиг на магнезий и фосфор, поради което лекарят ви може да сметне, че би трябвало да взимате добавки.

Прекалено безсилие

Изтощителните тренировки, които водят до преразход на сила и последна отмалялост на мускулите, могат да провокират крампи в крайниците. Прекалено интензивните тренировки са риск освен за мускулите, само че и за нервната и сърдечносъдовата система.

Натоварвате едни и същи мускули

Някои спортове допускат натоварване единствено на избрани мускулни групи, да вземем за пример колоезденето и тичането. Те нападат най-вече мускулите на краката, поради което при претоварването им се случват мощни и мъчителни крампи.

Продължително стоене или седене

Нито едното не е потребно за тялото. Трябва да има баланс сред дейното и пасивното положение на организма денем. Продължителното седене и стоене натоварва краката и провокира крампи, кръвоизливи, спукани капиляри, намаляване на сводовете на ходилата.

Прием на медикаменти

Приемът на някои медикаменти също може да провокира поява на конвулсии в мускулите. Запознайте се детайлно с упътването на медикаментите, които взимате.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР