Мухлясалите храни са най-опасни за бременните жени, възрастните хора (над

...
Мухлясалите храни са най-опасни за бременните жени, възрастните хора (над
Коментари Харесай

Дори не сте предполагали каква опасност крие храната с наченки на плесен

Мухлясалите храни са най-опасни за бременните дами, възрастните хора (над 65 години), както и за всеки, чиято имунна система е отслабена. Не бива да се употребява плесенясало зърно и печива от него, както и хванали плесен ядки и ябълки, предизвестяват специалисти.

 

Имайте поради, че зърнените храни, ядките и ябълките с мухъл, са едни от най-опасните храни. Затова, в случай че върху тях има леке, най-добре е да ги хвърлите в коша. В противоположен случай може да получите алергична реакция, да развиете респираторни болести и какво ли още не, предизвестяват лекарите всички тези, които демонстрират безгрижие към храните.

 

Истината е, че плесените създават токсични съединения, наречени микотоксини, считани за извънредно рискови.

Най-вредният вид микотоксин, е афлатоксинът, който предизвиква тежки затруднения. Той се среща най-често във фъстъците, останалите ядки, зърнените храни, оризът, подправките, какаото, кафето, сушените плодове, бирата, растителните масла и даже в дивечовото месо, както и такова от животни, хранени с плесенясала храна.

 

В този ред на мисли експертите поучават, в случай че видите и най-малки първи проблясъци на плесен по гореизброените храни, да ги изхвърлите в коша и да не рискувате здравето си с тях.

При твърдите плодове и зеленчуци като зеле, моркови, круши, ряпа, чушки и картофи, заплахата не е толкова огромна. При тях е задоволително да премахнете сантиметър към петното с мухъл и можете да консумирате остатъка от плода/зеленчука.

Източник: Уикенд

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР