МС прие три много важни точки днес, каза премиерът в

...
МС прие три много важни точки днес, каза премиерът в
Коментари Харесай

Петков: Служебното правителство трябва да осигури инфраструктурата за доставките на газ от 7-те карго кораба

МС одобри три доста значими точки през днешния ден, сподели министър председателят в оставка Кирил Петков.

Първо Министерство на енергетиката направи предложение за подписване на контракт за 7 карго кораба с полутечен газ, които ще подобрят енергийната сигурност в България.

Условието за приемане на тези количества е идващият месец служебното Министерство на енергетиката да обезпечи нужната инфраструктура от Гърция и Турция. Ще имаме по един карго транспортен съд от октомври до април, сподели Петков.



На първия транспортен съд към този момент е обезпечено къде ще пристане - в Гърция.

" Този контракт ще бъде подписан през днешния ден, само че има опция да бъде доказан до 19 август. Даваме опция на служебното държавно управление, в случай че откри по-добра оферта, да я подписа ", сподели Петков.

Министърът на енергетиката в оставка Александър Николов добави, че се дава опция за енергийна сигурност в идващите месеци.

Ангажирането с танкерите ще се случи на 18 август, в случай, че " Булгаргаз " не получи по-добра оферта. Заяви, че се оставя еластичност на служебния кабинет да вземе решение дали офертата е задоволително рационална. Държавата снабдител е Съединени американски щати, посочи той.

Премиерът в оставка Кирил Петков посочи още, че Министерски съвет е приел програмата за компенсиране на цената на тока за бизнеса с таван от 250 лева, което се отнася към 633 000 небитови крайни клиенти.

" Това държавно управление дава на служебното държавно управление да закупи газ на цени от към 30 $ под цената на европейските пазари ", сподели той и поздрави Министерство на енергетиката за този триумф.

Правителството гласоподава и 150 млн., с цел да продължи мярката от 25 ст. понижаване цената на горивата.

Петков съобщи, че е основана работна група сред Агенция " Митници " и Национална агенция за приходите, с цел да измислят най-хубавия механизъм за ограничение на експорта на нефтени артикули от България към европейските страни и трети страни, които имат съветски съставен елемент.



В дневния ред на Министерски съвет беше предлагането на Министерството на енергетиката за подписване на контракт за 7 карго кораба полутечен газ, приемане на новата стратегия за отплата на цените на електрическата енергия за небитовите консуматори, 150 млн. лева ще бъдат дадени за мярката от 25 ст. отстъпка за литър гориво.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР