Мрежа за трафик на жени с цел сексуална експлоатация и

...
Мрежа за трафик на жени с цел сексуална експлоатация и
Коментари Харесай

Мрежа за трафик на жени е разбита в Лондон в съвместна акция на български и британски служби

Мрежа за трафик на дами за полова употреба и разпространяване на опиати в Лондон и неговите покрайнини е била разрушена при взаимни дейности на българските и английските правоохранителни органи, с поддръжката на Евроджъст и Европол, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

 

По време на интервенцията, извършена през днешния ден, са арестувани 9-има обвинени, осъществени са 8 претърсвания - по четири на територията на нашата страна и на Обединеното кралство.

 

Намерени и конфискувани са движимости и предмети, пари в брой и скъпоструващи коли, на стойност над един милион евро. На пет жертви е предоставена протекция и помощ.

 

Разследването на незаконната мрежа стартира във Англия през ноември 2021 година Заподозрените набелязвали и набирали уязвими български дами и ги транспортирали до Англия, като жертвите били принуждавани да проституират и популяризират опиати в Лондон и покрайнините. 

 

Според първичните данни приходите от незаконната активност са били изпирани посредством бизнес и движимо и недвижимо имущество във Англия и България.

 

Европол подкрепя случая от 2021 година посредством продан на информация сред правоохранителните органи и разбор на добитите данни, а чиновник на организацията е командирован в България по време на интервенцията за подкрепяне на следствието. В Евроджъст казусът е отворен през януари 2022 година по искане на управляващите във Англия. През месец юни организацията подкрепя основаването на взаимен екип за следствие сред двете страни. Проведени са координационни срещи за изясняване на юридическото съдействие и подготовка на взаимното и по едно и също време осъществяване на интервенцията, оповестяват още от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

 

В следствието вземат участие: от България - ГД " Борба с проведената престъпност " – Министерство на вътрешните работи и Районна прокуратура - Плевен, и от Англия: Кралската прокуратура и полицейската работа на Лондон (Метрополитън).

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР