Мравките са досаден вредител, който лази по растенията ни, често

...
Мравките са досаден вредител, който лази по растенията ни, често
Коментари Харесай

Ето как да изгоним мравките от градината

Мравките са скучен пакостник, който лази по растенията ни, постоянно и влиза вкъщи. Със сигурност на никой не му е прелестно да се разсъни от лазенето на насекомото или пък да види по какъв начин са нападнали доматите, розите или друго обичано растение. В идващите редове ще споделим с нас ефикасен метод за прогонването на този толкоз противен пакостник.

Винаги сме твърдели, че естествените способи за битка с вредителите са доста по-добри, в сравнение с химикалите. Химикалите ги убиват, вредят на растенията ви, само че също по този начин и на вас. Мравките се хранят със секретите на листните въшки. Така че, в случай че ги имате, то сигурно ще доведат и въшките. Преди обаче да прибегнете до химията, ето един елементарен и сполучлив вид, който се състои от сода за самун и оцет.
 Как опитните градинари се оправят с изсъхването на листата на ябълките и крушите? Как опитните градинари се оправят с изсъхването на листата на ябълките и крушите?
Няма двор без ябълково или крушово дърво, тъй че всеки градинар би трябвало да знае по какъв начин вярно да се грижи за тях.  Препоръката на...

Няма точна съразмерност за смесването на двете съставки. Смесете ги според от това какъв брой мравки имате. Ако мравунякът е по-голям, то най-вероятно ще се наложи да повторите процедурата още веднъж. Естествената лава може и да убие някои от мравките, само че другите ще избягат. Това е дейно и на ниска цена средство, а тези две съставки постоянно ги имаме вкъщи.

Друг натурален бранител, а и ще допълните градината си с него, е да засадите някое от растенията, които ги нервира и в същина по този начин да си отбраните градината, само че без да ги убивате. Например, такива растения са магданоз, дафинов лист, хрян, мента. С тях ще имате и постоянно свежа фалшификация за трапезата си.

Ако пък мравките са полазили по дърво, то можете да си приготвите разтвор от половин литър вода, 5 грама сода бикарбонат и ленено семе. Смесете добре съставките и напръскайте. Друг метод е да намажете дървото с грес или пък да смесите керосин и карболова киселина. Миризмата е мощна и плаши насекомите, надлежно те заобикалят дървото ви.

Надяваме се с тези препоръки да сме били потребни и дали хрумвания по какъв начин да се справите с мравките по натурален метод. Безспорно те имат своето място в природата и ви демонстрират по кое време има проблем и вредители по листата, както е казусът с листните въшки. Но колкото и потребни да са, те и вредят. Хубавото на тези способи е, че могат да се употребяват неведнъж, без да има заплаха за вас или вашето семейство, както и за растенията в градината ви. Химикалите също правят работа, само че колкото и потребни, те са и нездравословни за хората, а и за всеки жив организъм.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР