Мозъкът ни живее в състояние на постоянен поток. Той многократно

...
Мозъкът ни живее в състояние на постоянен поток. Той многократно
Коментари Харесай

Duolingo не дава значителни предимства в ученето на чужди езици от възрастни хора

Мозъкът ни живее в положение на непрекъснат поток. Той неведнъж се приспособява, с цел да усъвършенства умствената ни активност, като в същото време жонглира с милиони входящи сигнали по едно и също време. Въпреки че тази адаптивност е непрекъсната и точно тя ни дава опция да се възстановим след мозъчни контузии, да придобиваме нови умения и компетентности, както и да стартираме да се занимаваме с напълно нови сфери, които наподобяват прекомерно надалеч от цялата история на нашите занимания, учените споделят, че опция тъкмо адаптивността възрастните да учат нови езици, без значение какъв способ за учене употребяват – бил той асоциативен, интерактивен и развлекателен, какъвто обезпечават приложения за учене за езици като Duolingo, които постоянно биват препоръчвани като универсална панацея за елементарно проучване на непознати езици от по-възрастни хора.

Активността на мозъчните кафези може да бъде разказана с две съществени нейни свойства – гъвкавост и непоклатимост. Пластичността се отнася до способността на мозъка ни да се трансформира. Докато получаваме нова информация, ние сътворяваме нови връзки сред нашите неврони. Стабилността е тъкмо противоположното – тя разрешава на мозъка да задържа нещата, които към този момент сме научили, като прави основаните нови невронни връзки трайни.

По-малките деца имат високо равнище на „ невронна гъвкавост “ . Формирането на нови невронни връзки е потребно за децата, защото те би трябвало да научат доста нова информация и да схванат кое е задоволително значимо, с цел да прогресират в своето развиване. Но с напредването на възрастта способността на мозъка да основава нови връзки естествено понижава, с други думи и невронната гъвкавост понижава.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР